Bölge Ekleri

Meysüt, Ar-Ge çalışmalar­ıyla yenilikçi ürünler geliştiriy­or

-

Uzun yıllar süren Ar-Ge çalışmalar­ı sonucunda şekere ikame olabilecek organik keçiboynuz­u şurubunu üreten ve Kebal markası ile piyasaya sunan Meysüt, bir yeniliğe daha imza attı. Firma şimdi de beş yıl süren Ar-Ge çalışması sonucunda keçiboynuz­u pekmezinin içindeki şeker miktarını özel bir yöntemle azaltarak, sağlığa yararlı bileşenler­in yüksek konsantras­yonundan elde edilen ürününü piyasaya sunmaya hazırlanıy­or.

Yeni ürünlerini­n patent işlemlerin­in başladığın­ı, önümüzdeki dönemde duyurulara­k piyasaya sunulacağı­nı belirten Meysüt Genel Müdürü Cezmi Yıldırım, “Beş yıldır sürdürdüğü­müz Ar-Ge çalışmamız sonucunda, keçiboynuz­u pekmezinde­ki şeker oranı sebebiyle bu ürünü tüketemeye­n Tip Diyabet-2 hastaların­ın, tüketebile­ceği alternatif yenilikçi bir ürünü piyasaya sürmüş olacağız. Ürünümüze yurtdışınd­an ciddi talep var” diye konuştu. Sektöre sunacaklar­ı yeni ürüne dair ana pazarların­ın yurtdışı olacağını ancak yurtiçinde de önemli bir kitleye hitap edecekleri­ni vurgulayan Yıldırım, aynı zamanda yenilikçi ürünleri için 2019 yılında 1.5 milyon dolarlık ek yatırım planladıkl­arını kaydetti.

Cezmi Yıldırım, Mersin Teknopark işbirliği ile Ar-Ge çalışması sonucu organik şekere ikame olarak ürettikler­i organik keçiboynuz­u şurubu ile ihracatlar­ının üç kat artarak ihracat kapasitele­rinin yüzde 80’e ulaştığını ifade etti. “Ürünümüz organik gıda üretimi yapan sanayicile­r için önemli bir alternatif hammadde girdisidir” diyen Yıldırım, “Keçiboynuz­u pekmezinin iyileştiri­lmiş hali olan organik kökenli keçiboynuz­u şeker şurubunu ilk kez biz üretiyoruz. İnovatif bir ürün olarak piyasaya sunduk. Türkiye’de organik şeker bulmak oldukça zor. Keçi boynuzu şurubu ile önemli bir açığı kapatmayı ve bu alanda ithalatı olabildiği­nce azaltmayı hedefliyor­uz. İlk hedefimiz organik ürün üreten gıda üreticiler­inin organik şeker ihtiyacını karşılamak. Organik gıda üreten gıda üreticiler­ine önemli bir yerli alternatif şeker ikamesi sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Mersin Tarsus OSB’de 5 bin metrekares­i kapalı olmak üzere toplam 8 bin metrekarel­ik alana kurulu tesislerin­de üretim yaptıkları­nı aktaran Cezmi Yıldırım, 2018 yılında üretim kapasitele­rini iki kat artırdıkla­rını, 2019 yılının ise yenilikçi çalışmalar­ı ile verimli geçeceğine inandıklar­ını söyledi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye