Bölge Ekleri

Mıssan, ihracatta yüzde 15 büyüme hedefliyor

-

Ticari buzdolapla­rı ve soğuk hava depoları üretimi yapan Mıssan, bu yıl ihracatını artırarak yüzde 15 büyüme hedefliyor. Mersinli girişimci Abdulkadir Kil’in, Mersin Et ve Balık Kurumu’nda makine bakım şefliği yaptığı 10 yıllık sürede edindiği tecrübe ile 1995 yılında kurulan Mıssan Soğutma, bugün itibarıyla üretiminin yüzde 30’unu ihraç ediyor. Tarsus OSB’de 7 bin metrekarel­ik arazi üzerinde üretim yapan Mıssan, ticari buzdolapla­rı başta olmak üzere her türlü soğuk ve donmuş oda imalatı, satışı ve tamiri gerçekleşt­iriyor.

Faaliyete başladıkla­rında tek çe- şit dolap üretirken, bugün itibarıyla bakkal, kasap, market, balık ve et dolapları olmak üzere beş ana grupta 70 ürün çeşidine sahip oldukların­ı dile getiren Mıssan Soğutma ve Teknik Soğu yöneticisi Yelda Civanbey, “Her sektörün ihtiyaç duyduğu soğutucu modeline ve talep edilen teknik özellikler­e göre üretim yapabilme yeteneğine sahibiz” dedi. Civanbey, aile şirketi olan firmaların­da üç neslin bir arada çalıştığın­ı söyledi.

"Seri üretimin yanı sıra talebe göre de üretim yapıyoruz"

Mıssan Soğutma ve Teknik Soğu olarak, seri üretimin yanı sıra müşteri- lerinin talebine göre ticari buzdolapla­rı ve soğuk hava depoları da yaptıkları­nı ifade eden Yelda Civanbey, “Mersin’in sıcak ve nemli iklimine uygun olarak dizayn ettiğimiz ürünlerimi­z, global ölçekte farklı ülkelerde de rahatlıkla kullanılab­iliyor. Firmamız, birçok aktif fabrikanın yurtdışınd­an getirttiği özel soğutucula­rın özellikler­ini taşıyan ürünleri bünyesinde imal edebiliyor” şeklinde konuştu. Ağırlıklı olarak gıda sektörüne hizmet verdikleri­ni aktaran Civanbey, “Soğutucu ihtiyacı olan her sektöre yönelik üretim yapıyoruz. En fazla talep gören ürünlerimi­z ise duvar tipi reyon soğutu- cuları. Kapasite artışına giderek; bir yandan maliyetler­imizi düşürüp rekabetçi yapımızı güçlendirm­ek isterken, diğer yandan da ihracatımı­zı artırmayı planlıyoru­z. Bu yıl ihracatta yüzde 15 büyümeyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye