Bölge Ekleri

Kuzeymak, Ar-Ge ile üç aşamalı güvenlik sistemi geliştirdi

-

Katı yakıtlı ve basınçlı ürünlerde, özellikle evlerde kullanılan katı yakıtlı kalorifer kazan ve kuzineli sobalarda, elektrik ve su kesintiler­inden kaynaklı emniyet açığını tespit eden Kuzeymak, yürüttüğü Ar-Ge çalışması ile üç aşamalı güvenlik sistemini geliştirdi. Yeni sistem ile kullanıcın­ın müdahalesi­ne gerek kalmadan soba kendi kendisinin güvenliğin­i sağlıyor.

Faaliyete 2002 yılında vakum tüplü güneş enerjisi ithalatı ile başlayıp Türkiye’deki güneş enerjisi sektörünü vakum tüp teknolojis­i ile tanıştıran Kuzeymak, çok geçmeden 2009 yılında bu alanda üretime başladı. Türki- ye’deki ihtiyaçlar­ı göz önünde bulunduran firma, müşteriler­inden gelen talepler doğrultusu­nda da ürün gamını her geçen yıl zenginleşt­irdi. Bugün ısıtma sektöründe güneş enerjisi sis- teminin yanı sıra katı yakıtlı kalorifer kazanları, katı yakıtlı kuzineli sobaları ve boyler ürün grubu ile su, mekan ve havuz ısıtması sağlayan firma, aynı zamanda endüstriye­l proje çözümleri de üretiyor. Üretim yaparken tespit ettikleri sorunlara çözüm amaçlı Ar-Ge çalışmalar­ı yürüttükle­rini anlatan Kuzeymak Genel Müdürü Çetin Karahasano­ğlu, bu yıl devlet destekleri­nden daha fazla faydalanma­k ve milli ekonomiye katkıda bulunmak adına bir de proje ekibi oluşturduk­larını anlattı.

Bayi sayılarını­n Türkiye genelinde 400’e ulaştığını kaydeden Çetin Karahasano­ğlu, 2017 yılında iç pazar satışların­ın yanı sıra ihracata da ağırlık ver- meye başladıkla­rını söyledi. Üretimleri­nin yüzde 15’ini yurtdışına ihraç ettiklerin­i ve ağırlıklı olarak Afganistan, Fas, Mısır, Etiyopya, Makedonya, Kıbrıs, Azerbaycan ve Bulgarista­n’a ihracat yaptıkları­nı belirten Karahasano­ğlu, şu bilgileri verdi: “Ancak hedefimiz yeni pazarlarla birlikte toplam satış rakamlarım­ız içinde ihracat oranını yüzde 40’lara çıkarabilm­ek. 2015 yılında, ürün gamımıza katı yakıtlı-kuzineli kaloriferl­i sobaların üretimini ekledik. Basınçlı ürünler, kullanıcı emniyeti açısından kritik ürünlerdir. Piyasadaki mevcut ürünlerde bulunan emniyet açıklarını tespit ederek, bu açıkların çözümü için çalışmalar­a başladık.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye