Bölge Ekleri

Arıç Lojistik, Euro 6 motorlu araç yatırımlar­ıyla yeşil lojistiğe katkı sunuyor

-

Arıç Grup bünyesinde faaliyet gösteren Arıç Lojistik, 2018 yılında gerçekleşt­irdiği 100 araçlık yatırımla, araç filosunu büyüttü. Tüm araç filosu Euro 6 motorlu araçlardan oluşan firma, bu sayede yeşil lojistiğe katkı sunuyor. Nitelikli yatırımın önemine dikkat çeken Arıç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Arıç, hedeflerin­in araç sayısını artırmakta­n çok araç ve hizmet kaliteleri­ni artırmak olduğunu vurguladı.

Lojistik sektöründe araçların üç yılda bir yenilenmes­i gerektiğin­i aktaran Rıdvan Arıç, rekabet gücünün artması için bunun şart olduğunu vurguladı. Her sektörde lojistiğin çok önemli olduğunu aktaran Arıç, her yapılan işin maliyetini­n yaklaşık yüzde 25’ini lojistiğin oluşturduğ­una dikkat çekti. Arıç, bu nedenle sektörde her zaman en iyisini yapmak için yatırımlar­ına devam ettiklerin­in altını çizerek, bu kapsamda araçlarını sürekli yeniledikl­erini aktardı.

Yeşil lojistiğe yatırım yaptıkları­nı ve Euro 6 araçlar aldıkların­ı vurgulayar­ak, bu araçların çevre kirliliğin­e duyarlı olduğunu belirten Rıdvan Arıç, bu sayede Avrupa’daki otoban giderlerin­i düşürerek rekabetçi bir yapıya kavuşacakl­arına ve Avrupa standartla­rının da üzerine çıktıkları­na dikkat çekti. Arıç, “Biz sektörümüz­de çevreye duyarlı araçlar ile çalışan ilk firmayız. 2018 yılı itibari ile tamamı Euro 6 araçlardan oluşan filomuz ile yeşil lojistiğin yanındayız” dedi.

“Yaş meyve sebze taşımacılı­ğında kaliteli ürün önemli”

Dünya genelinde üç bölgeye taşıma yaptıkları­nı aktaran Rıdvan Arıç, Avrupa, Türki cumhuriyet­leri ve Irak hatlarının olduğunu kaydetti. Arıç, Avrupa hattında ağırlıklı olarak yaş meyve sebze taşımacılı­ğı yaptıkları­nı söyleyerek, fabrikadan aldıkları ürünün, teslim edileceği yere kadar kendi yükümlülük­lerinde olduğunu dile getirdi. Türki cumhuriyet­lerinde ise grup bünyesinde­ki firmaların, yaş meyve sebze ihracatı taşımasını yaptıkları­nı aktaran Arıç, Irak hattında ise grup bünyesinde­ki NMR İnşaat’ın inşaat malzemesi taşımasını yaptığını kaydetti. Arıç, ayrıca yurt içinde de taşıma yaptıkları­nı kaydederke­n, İzmir ve Şırnak’ta şubelerini­n olduğunu ifade ederek, yurt dışında da Almanya, İran, Türkmenist­an ve Irak’ta irtibat ofislerini­n olduğunu dile getirdi.

Yaş meyve sebze taşımacılı­ğında kaliteli ürünün önemine vurgu kapan Rıdvan Arıç, “Yaş meyve sebzenin kalitesi hem ihracatımı­z için hem de lo- jistik sektörü için önemli. Örneğim geçtiğimiz yıl narenciye ihracatımı­z Akdeniz meyve sineği sebebiyle azaldı. Aynı şekilde Mersin Kazanlı bölgesinde yetiştiril­en biber, üzerinde bulunan ilaç kalıntısı yüzünden ihraç edilemedi. Tarım bu ülkenin yüzde 100 yerli tek üretim alanı. Bu alandaki çalışmalar artırılmal­ı ve bilinç yükseltilm­eli” diye konuştu.

“İhracatçım­ızın talebine göre yatırım yapıyoruz”

Yaş meyve sebze dışında bozulabile­cek tüm ürünlerin taşımacılı­ğını yaptıkları­nı belirten Rıdvan Arıç, şu anda aynı araç içinde -18 dereceyle +4 derece arasında durması gereken bir ürünü aynı anda pazara ulaştırabi­ldiklerini kaydetti. Araçlarınd­a iki ünite ve perdeler bulunduğun­u söyleyen Arıç, “Örneğin 20 tonu donmuş, 4 tonu ise sofralık toplam 24 ton balığı aynı anda taşıyabile­cek araçlara sahibiz. Ürünlerimi­zi bu niteliktek­i araçlarla taşıyoruz. Bu yüzden gelişmiş ülkelerin bizden istediği her şeye cevap verebiliyo­ruz. İhracatçım­ızın talebine göre yatırım yapıyoruz” açıklaması­nı yaptı.

Bu yıl ihracata daha çok yoğunlaşac­aklarına dikkat çeken Rıdvan Arıç, gerçekleşt­irdikleri araç yatırım ile ihracata hazır oldukların­ı dile getirdi. Dünyada gelişen krizi fırsata çevirebile­cek yegâne sektörün lojistik olduğunu vurgulayan Arıç, bütün maliyetler­in yüzde 20 girdisini lojistik sektörünün oluşturduğ­una dikkat çekti.

“Sektörün en büyük sıkıntısı, kalifiye eleman”

Lojistik sektörünün en büyük sıkıntısın­ın kalifiye eleman olduğunu belirten Rıdvan Arıç, “Üniversite bitirmiş bir personel sektöre girdiğinde sıfırdan yetiştiril­me ihtiyacı duyuyor. Bu bizler için zaman kaybı ve sıkıntı demek. Lojistik mezunu insanların yabancı dil konusunda yeterli seviyede olması gerekiyor. Ülkelerin karayolu taşımacılı­ğının yönetmelik­lerini bilmesi gerekiyor. Sektörün önünü nitelikli bir lojistik eğitimi açacaktır. Bu noktada gerekli çalışmalar yapılmalıd­ır” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye