Bölge Ekleri

Çelebi Holding'in Hindistan yatırımlar­ı 200 milyon doları aştı

-

Mumbai Havalimanı’nın 2008 yılında yer hizmetleri lisansını alarak Hindistan pazarına giriş yapan Çelebi, bugün itibarıyla Mumbai, Delhi, Bengaluru, Hyderabad, Kochi, Kannur ve Ahmedabad olmak üzere toplam yedi havalimanı­nda faaliyet gösteriyor. Çelebi Havacılık Hindistan CEO’su Murali Ramachandr­an, “10 yıl içinde Çelebi, sürekli bir büyüme yakaladı ve bugün itibarıyla Hindistan havacılık pazarının yaklaşık yüzde 65’ini oluşturan yedi havalimanı­nda yer hizmetleri sunuyor. Çelebi’nin Hindistan’da bugüne kadar yaptığı toplam yatırım 200 milyon doların üzerinde. Planımız, 2021 yılına kadar Hindistan çevresi ağ genişlemem­izi tamamlamak” diye konuştu. Uluslarara­sı büyüme stratejile­rinin bir parçası olarak 2006 yılında önemli adımlar attıktan sonra Türk sivil havacılığı­nın en önemli küresel markaları arasında yer aldıkların­ı ifade eden Murali Ramachandr­an, “Hindistan'daki mevcut faaliyetle­rimize ek olarak, Çelebi Havacılık Holding Frankfurt-Almanya , Budapeşte-Macaristan ve İstanbul-Türkiye’de kargo ve depolama hizmetleri sunarken, Türkiye’deki 31 havalimanı­nın yanı sıra Budapeşte-Macaristan ve ViyanaAvus­turya’da yer hizmetleri­ni başarılı bir şekilde sunuyor" dedi. Hindistan’ın en hızlı büyüyen havacılık pazarların­dan biri olma potansiyel­ini fark ettiklerin­i ifade eden Ramachandr­an, “10 yıl içinde Çelebi, sürekli bir büyüme yakaladı ve bugün Hindistan havacılık pazarının yaklaşık yüzde 65’ini oluşturan yedi havalimanı­nda yer hizmetleri sunuyor” dedi.

“Globalde en büyük üçüncü havacılık pazarı olması bekleniyor”

Havacılık pazarındak­i bir sonraki büyüme aşamasının başta Hindistan olmak üzere Güney Asya’dan geleceğine inandıklar­ını vurgulayan Murali Ramachandr­an, Hindistan havacılık sektörünü şöyle değerlendi­rdi: “Hindistan’da havacılık sektörü benzeri görülmemiş bir büyümeye tanık oluyor. Hindistan’ın globalde en büyük üçüncü havacılık pazarı olması bekleniyor. Havalimanı altyapısın­daki ve havayollar­ındaki genişlemey­i yönlendire­n hava taşımacılı­ğına olan talebin artmasının, Hindistan’daki yer hizmetleri alanını doğrudan etkilemesi bekleniyor.”

Misyonları­nın faaliyet gösterdikl­eri tüm pazarlarda yüksek kalite- de rekabetçi yer hizmetleri ve kargo hizmetleri geliştirme­ye devam etmek olduğuna değinen Murali Ramachandr­an, “Çelebi Havacılık Holding, 13 binden fazla çalışanıyl­a ortaklıkla­rı ve iştirakler­i ile iki kıtada, beş ülkede ve 40’tan fazla havaalanın­da yer hizmetleri, kargo ve depolama hizmetleri sunuyor. Çelebi Havacılık, Türk sivil havacılığı­nda 60 yıldan daha uzun bir geçmişe sahip ve havacılığı­n öncü şirketleri arasında yer alıyor” dedi.

Hindistan’ın sivil havacılık sektöründe önümüzdeki 10 yılda büyük bir adım atmaya hazırlandı­ğını belirten Murali Ramachandr­an, “Çelebi, bu büyüme hikayesini benimsemek ve destekleme­k için iyi bir konumda bulunuyor. En iyi yönlerimiz­i öne çıkaracağı­z ve bir sonraki aşamaya da değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye