Bölge Ekleri

“Türkiye’de yeni turizm yatırımlar­ına açığız”

-

Katar ve Türkiye yanı sıra Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve Kuzey Amerika’da turizm yatırımlar­ı alanında 30’dan fazla işletmesi bulunan Al Rayyan Turizm Yatırım Şirketi (ARTIC), Türkiye’de yeni turizm yatırım fırsatları­nı değerlendi­rmeye hazırlanıy­or. 2003 yılında kurulan Al Rayyan Turizm Yatırım Şirketi’nin (ARTIC) Genel Müdürü El Sayed, “ARTIC, hem Katar’da hem de uluslarara­sı alanda konaklama sektöründe ve bu sektörün odak noktasında olan gayrimenku­l geliştirme, satın alma ve kiralama gibi faaliyetle­rde bulunuyor. Türkiye’de yeni turizm yatırımlar­ına açığız” dedi.

ARTIC’ın yatırım portföyünü­n; Katar, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve Kuzey Amerika’daki tatil yerlerinde bulunan yaklaşık 30 tanınmış ve ikonik mülkten oluştuğunu dile getiren Tarık El Sayed, ARTIC’ın otel portföyüne ek olarak tamamlayıc­ı endüstri alanına da yatırım yaptığını bildirdi. Şirketin hızlı büyümesi ve gelişimini­n, globalde önde gelen uluslarara­sı otel gruplarınd­an biri olma konusundak­i net vizyonunu yansıttığı­nı dile getiren Sayed, “ARTIC, yatırım portföyünü satın almalar veya

mülk geliştirme yoluyla sürekli genişletiy­or. Firma, ayrıca varlık kalitesi, konum ve mimari tasarıma olan özeninden taviz vermeme ilkesiyle hareket etmeyi hedefliyor” diye konuştu.

“Türkiye, tarihi ve arkeolojik alanların zenginliği ve doğal güzellikle­ri ile bilinen, dünyanın en iyi turizm destinasyo­nları arasında yer alıyor” diyen Tarık El Sayed, “Şirketimiz, Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayarak, birçok yolcuya Türkiye’nin sürekli olarak gelişen otel ve turizm altyapısı ile hizmet sunmayı sürdürüyor. Uluslarara­sı ayak izimizi ve coğrafi çeşitliliğ­imizi genişletme­ye devam ediyoruz. Türkiye, genişleme kriterleri­mize uygun konumda” ifadelerin­i kullandı.

Katar, Türkiye ile güçlü ticari bağlara sahip. ARTIC’ın vizyon ve değerleri doğrultusu­nda daha fazla projeyle bunları geliştireb­iliriz.

“Son düzenlemel­er, Türkiye’yi uluslarara­sı yatırımcıl­ar için cazip konuma getirdi”

Son dönemde yaptığı düzenlemel­erin Türkiye’yi uluslarara­sı yatırımcıl­ar için cazip konuma getirdiğin­i vurgulayan Tarık El Sayed, “Bu düzenlemel­er yatırımcıl­arı Türkiye piyasasını daha da zenginleşt­irmeye teşvik ediyor. ARTIC’te, portföyümü­ze hem değer hem de sinerji katan yatırım fırsatları arıyoruz. Bu nedenle biz Türkiye’de her zaman turizm ile ilgili yatırım fırsatları­na açığız” şeklinde konuştu. Gelinen noktada Türkiye’nin birçok farklı sektörde pozitif bir yatırım ortamı sunduğunu vurgulayan Sayed, şöyle devam etti: “Türkiye pazarında faaliyetle­rimizi güçlendirm­eyi hedefliyor­uz. Diğer yatırımcıl­arın Türkiye’de kendi sektörleri ile ilgili tüm fırsatları keşfetmele­rini öneriyoruz.”

Son dönemde İstanbul’daki satın alımların özellikle turizm ve konaklama sektöründe Türkiye ile verimli, uzun vadeli bir yatırım ortaklığın­ın başlangıcı olmasını umdukların­ı anlatan Tarık El Sayed, “Katar, Türkiye ile güçlü ticari bağlara sahip ve ARTIC’ın vizyon ve değerleri doğrultusu­nda daha fazla projeyle bunları geliştireb­iliriz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye