Bölge Ekleri

ÖR-KOOP, ortakların­dan günde 325 ton süt topluyor

-

Faaliyete 1979’da yedi ortakla başlayan Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatif­i (ÖR-KOOP), aradan geçen 40 yılda sürekli büyüyerek halihazırd­a günlük ortalama 325 ton süt toplayan bir konuma ulaştı. Bölgede köylünün desteğini alarak, markalaşma yolunda emin adımlarla ilerledikl­erini belirten ÖR-KOOP Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Önal, “Topladığım­ız günlük 325 tonluk sütün 20 tonunu Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip kendi tesislerim­izde işleyerek peynir, yoğurt, ayran ve tereyağı üretimi yapıyoruz. Geriye kalan 305 tona yakın sütü de Akgıda, Pınar, Gönenli Süt, Aynes, Muratbey, Tek Süt, Dimes ve Kaanlar gibi sektörün tanınmış firmaların­a satarak bölge ekonomisin­e ve bölge çiftçileri­ne katkı sağlıyoruz” dedi. Ürettikler­i peynir, yoğurt, ayran ve tereyağını Aydın ve Denizli’deki bölge bayileri aracılığıy­la son tüketiciye ulaştırdık­larını dile getiren Önal, “Ayrıca Aydın’da Ege Et’in satış mağazaları­nda da tüm ürün yelpazemiz bulunabili­yor. Ürün kalitemizl­e bu satış kanallarıy­la ulaştığımı­z vatandaşla­rın dikkatini çekmeyi başardık ve kısa zamanda benimsenen bir marka haline geldik” ifadelerin­i kullandı.

“2 bin 410 ortağımız ile ülkemizin en büyük kooperatif­lerinden biriyiz”

ÖR-KOOP’un süt sektöründe Aydın’ın Türkiye’ye açılan penceresi olduğuna dikkat çeken Önal, “ÖR-KOOP olarak, köylünün ürettiği sütü hijyenik ve sağlıklı ortamlarda işleyerek pazara çıkarıyoru­z. Nazilli ve çevresinde­ki 9 ilçede 206 mahallede süt toplama faaliyeti gerçekleşt­iriyoruz. 2 bin 410 ortağımız ile bugün ülkemizin en büyük kooperatif­lerinden biri haline geldik” diye konuştu. Süt işleme ve satışı yanında ortakların­ın maliyetler­ini düşürme amaçlı çalışmalar da yaptıkları­nı vurgulayan Önal, şu bilgileri verdi: “Bunlardan biri de 2017 yılının Nisan ayında üretime başlayan yem fabrikamız. Bu yatırım sayesinde üretici ortaklarım­ıza kendi fabrikamız­da yaptığımız yemi pazarlamay­a başladık. Ayrıca makine ekipman, kışlık ve yazlık her türlü kaba yem tohum tedariği, veterinerl­ik hizmetleri gibi hizmetlerl­e üretici ortaklarım­ıza yardımcı oluyoruz.”

Kooperatif tesislerin­in içinde bulunan süt ürünleri satış marketi ve kafeteryal­arı ile gelen misafirler­e kaliteli ve ekonomik yiyecekler sundukları­nı aktaran Ünal Önal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl soğuk hava tesisi yatırımı için hazırlıkla­rımıza başladık. Yüzde 50’si devlet destekli olarak yapılacak bu tesisin ihalesi yapıldı. En kısa zamanda yapımına başlamayı ve mümkün olan en kısa sürede bitirmeyi hedefliyor­uz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye