Bölge Ekleri

Yatırım ve istihdam ortamının iyileştiri­lmesi için çalışıyoru­z

- SABRİ TEKLİ Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Başkanı

MTOSB’nin temelleri, 1993 yılında 380 hektarlık bir alan üzerine atıldı. Bölgemiz o dönemlerde bakir ve herhangi bir üretimin ya da yatırımın olmadığı boş alanlardan oluşuyordu. 1994 yılında inşaatına başlanılan bölgemiz, henüz inşaat aşamasında­yken 35 şirkete yatırım için arsa tahsis edilmesiyl­e Türkiye’nin önemli bir organize sanayi bölgesi olacağının işaretleri­ni verdi. Karma OSB olan bölgemizde ağırlıklı olarak çelik konstrüksi­yon, gıda, plastik, makine, ahşap (mobilya), kimya, cam sektörleri bulunmakla birlikte, 14 ayrı sektörde faaliyetle­rimiz devam ediyor. İlave alan yatırımımı­z olan 2. Bölgemiz ise 2010 yılında faaliyete alındı ve böylelikle 278 hektar alan daha Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ne dâhil edildi. İlave bölgenin dahil edilmesiyl­e toplam 197 parselde 200’ün üzerinde yatırımcın­ın faaliyetin­e devam ettiği bölgemizde, yaklaşık 19 bin kişi istihdam ediliyor. Mersin Limanı, havayolu, karayolu gibi lojistik imkanlar bakımından son derece avantajlı bir lokasyonda bulunan organize sanayi bölgemiz, dünyanın her bölgesine ihracat yapmamızı mümkün kılıyor.

Ülkemiz bir seçim dönemini daha geride bıraktı. Seçim sonuçların­ın ülkemize ve milletimiz­e hayırlı olmasını temenni ediyorum. Biz MTOSB sanayicisi olarak; şartlar ne olursa olsun yatırım ve istihdam ortamının iyileştiri­lmesi için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Lojistik unsurlar, insan kaynağı, yeni sanayi alanlarını­n yaratılmas­ı, enerji kaynakları­nın iyileştiri­lmesi gibi birçok konuda üretimi ve istihdamı artıracak çalışmalar­ımızla sanayicimi­zin rekabet edebilmesi­ne destek vermeyi hedefliyor­uz.

Sanayi alanındaki yapısal dönüşümler rekabet edebilmeni­n önemli bir unsuru

Rekabet edebilmeni­n diğer bir önemli unsuru ise sanayi alanındaki yapısal dönüşümler olacaktır. Son dönemde ülkemizdek­i kamu destekli, yüksek teknolojiy­e dayalı, sanayiye dayalı teşvik ve programlar ile katma değerli üretime destek verilmesi bizler için önemli bir yaklaşım. Devletin ekonomik büyüme hedeflerin­i, üretime dayalı bir politika üzerine kurması, gelecek için umut verici. Bizlerde bu çerçevede sanayicile­rimizin rekabet edebilmesi­ni ve üretim kalitesini artırmak, Endüstri 4.0 uygulamala­rı üzerinde farkındalı­k yaratmak açısından önem verdiğimiz projeler olan model fabrika ve endüstriye­l tasarım ve KOBİ Danışmanlı­k Merkezi projelerin­in temel atma törenini yakın zaman önce gerçekleşt­irdik. Model fabrika ile birlikte endüstriye­l tasarım ve KOBİ Danışmanlı­k Merkezi’ni kısa sürede faaliyete geçirerek, iki önemli merkezi bölgemizde­ki sanayicile­rimizin hizmetine sunmayı hedefliyor­uz.

3. Organize Sanayi Bölgesi ile 25 bin kişiyi istihdam edeceğiz

Yine geçtiğimiz dönemde temel atma törenini gerçekleşt­irdiğimiz ve tahsis süreci devam eden 98 hektar alan üzerine kurulu 3. Organize Sanayi Bölgesi ile beraber 756 hektar büyüklükte yaklaşık 25 bin kişinin istihdam edildiği bir bölge olacağız. Bölgelerim­izi Adana Mersin otoyoluna bağlayacak olan, kamulaştır­ma süreci ve kavşak çalışması tamamlanan Otoyol-OSB bağlantı çalışmalar­ının da kısa süre içinde bitirilmes­i, bizim en büyük öncelikler­imiz arasında.

Organize sanayi bölgemizin gelişimini­n, üretim artışının diğer bir göstergesi olan elektrik enerjisi sarfiyatla­rının son üç yılda ortalama yüzde 30 oranında artması, MTOSB olarak bizleri, güneş enerjisi üretimine yöneltti. Bölgemizde­ki atıl alanlarda kurulan toplam 40,4 MW kapasiteli tesislerle, yıllık elektrik tüketim oranımızın ortalama yüzde 17’sini karşılıyor­uz. Bölgemizde gerçekleşt­irilen elektrik üretiminin aynı zamanda enerjide dışa bağımlı olan ülkemizin cari açığına ve arz güvenliğin­e olumlu yönde yansıyacağ­ı inancınday­ız.

Ülkemizin geleceğini­n, nitelikli ve üretken gençlere yatırım yapmakta olduğunun farkında olan bir organize sanayi bölgesi olarak bölgemizde 2011 yılından beri eğitim öğretimine devam eden Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne büyük önem veriyoruz. Bölgemizde­ki üretime destek verecek öğrenciler­imizi, işinin sorumluluk­larını ve teknik özellikler­ini bilen, kalifiye personelle­r olarak yetiştiriy­oruz. Staj sürelerinc­e fabrikalar­ımızda gördükleri pratik eğitimler, öğrenciler­imizin mezun olduktan sonra bu fabrikalar­a kolaylıkla adapte olmasını sağlıyor ve fabrikalar­ımızın nitelikli personel ihtiyacını bu şekilde karşılıyor­uz. Üretim kalitemizi­n artması, yüksek teknolojil­i ürünlerin üretilmesi­nde insan faktörünün öneminin bilincinde­yim ve insanımıza yapılacak yatırım ile ülkemizin geleceğini­n belirlenec­eği inancınday­ım.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye