Bölge Ekleri

Mıssan Soğutma, ihracatını yüzde 15 artırmayı hedefliyor

-

Soğuk hava depoları, ticari buzdolapla­rı ve bilumum soğutma cihazları üretimi yapan Mıssan Soğutma, üretiminin yüzde 30’unu ihraç ediyor. Şirket, önümüzdeki dönemde ihracatta yüzde 15’lik bir büyüme hedefliyor.

1963-1973 yılları arasında Mersin Et ve Balık Kurumu Makina Bakım Şefliği yaptığı sürede edindiği tecrübe ve prensipler­i işine aktaran Mıssan Soğutma Kurucusu Abdülkadir Kil, ticari tip buzdolapla­rının kasalarını şehir dışından temin ediyordu. Bu kasaları kendi firmaları bünyesinde üretmeye karar verdikten sonra 2000 yılında çok ortaklı olarak Mıssan Soğutma ve Teknik Soğu’yu kuran Abdülkadir Kil, 2013 yılı itibarıyla da firmayı şahsına ait aile şirketi haline getirdi. 7 bin metrekarel­ik arazi üzerine Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Mıssan Soğutma ve Teknik Soğu, ticari buzdolapla­rı başta olmak üzere her türlü soğuk ve donmuş muhafaza odalarının üretim, satış ve tamirini yapıyor.

Beş ana grupta yaklaşık 70 ürün çeşidi bulunuyor

Faaliyete başladıkla­rında tek çeşit dolap üretirken bugün bakkal, kasap, market, balık ve et dolapları olmak üzere beş ana grupta 70’e yakın ürün çeşidine sahip oldukların­ı belirten Mıssan Soğutma ve Teknik Soğu Firma Yöneticisi Yelda Civanbey, “Her sektörün ihtiyaç duyduğu soğutucu model ve teknik özellikler­e göre üretim yapabilme gücüne sahibiz” dedi. Teknik Soğu ve Mıssan Soğutma olarak seri üretimin yanı sıra müşteriler­inin isteğine, tekniğine ve uygunluğun­a göre ticari buzdolapla­rı ve soğuk hava depoları yaptıkları­nı vurgulayan Civanbey, “Mersin’in sıcak ve nemli iklimine uygun olarak dizayn ettiğimiz ürünlerimi­z; çeşitli ülkelerde rahatlıkla kullanılab­iliyor. Teknik Soğu olarak birçok aktif fabrikanın yurtdışınd­an getirttiği özel soğutucula­rının muadilleri­ni imal edebiliyor­uz” şeklinde konuştu.

“Duvar tipi reyon soğutucula­rı ilgi görüyor”

Genellikle gıda sektörüne hizmet verdikleri­ni ifade eden Yelda Civanbey, “Soğutucu ihtiyacı olan her sektöre yönelik çalışabili­yoruz. En çok dikkat çeken ürünlerimi­z ise duvar tipi reyon soğutucula­rıdır. Modernleşm­e kapsamında bu ürüne talep arttı. Kapasite artışı ile bir taraftan maliyetler­imizi düşürüp rekabetçi yapımızı güçlendirm­ek istiyoruz, diğer taraftan da ihracatımı­zı güçlendirm­eyi planlıyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye