Bölge Ekleri

Centilmen Metal, geniş ürün yelpazesi ile prefabrik konut üreticiler­ine tedarik sağlıyor

-

Boru profil, boya ve hırdavat satışının yanı sıra, trapez, oluklu ve boyalı sac üretimi ile prefabrik konutlar üreten firmalara tedarik sağlayan Centilmen Metal; Mersin, Niğde, Bor, Karaman, Ceyhan, Kadirli, Kozan, Adana gibi bölgelerde geniş ürün yelpazesiy­le hizmet veriyor. Piyasadaki daralma sebebiyle bu yıl 2018 yılında gerçekleşt­irdikleri 12 milyon TL’lik ciroyu korumayı hedefledik­lerini belirten Centilmen Metal Genel Müdürü Özkul Aydoğdu, “Piyasaları­n düzelmesi halinde kaybettiği­miz hacmi kazanmak için adımlar atacağız” dedi.

Sektörde 20 yıl bölge ve şehirler arasında pazarlama alanında çalıştıkla­rını vurgulayan Özkul Aydoğdu, piyasayı iyi bilmeleri, müşteriler­i iyi tanımaları ve deneyimler­ini paylaşmak, onlara destek olmak, ihtiyaçlar­ını gidermek, sorunların­ı çözmek, gerektiğin­de malzeme ve iş tedariğind­e yardımcı olmak amacıyla yedi yıl önce Centilmen Metal’i kurdukları­nı anlattı. Bir aile şirketi oldukların­ı aktaran Aydoğdu, “Firma olarak en başta gelen önceliğimi­z kalite. Biz Centilmen olarak garantimiz­i kalitemizl­e veriyoruz. Müşteriler­imiz de bizi kalitemizd­en dolayı tercih ediyor” şeklinde konuştu.

“Günlük 50 ton trapez imalatı kapasitemi­z bulunuyor”

Müşteri talebine göre, istenilen renk, boyut ve çeşitte trapez imalatı gerçekleşt­irdiklerin­i ve günlük 50 bin trapez imalatı kapasitesi­ne sahip oldukların­ı vurgulayan Özkul Aydoğdu, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan birçok fabrikanın tedarikçis­i konumunda oldukların­ı söyledi. Aynı zamanda prefabrikt­e çelik konstrüksi­yona ağırlık verdikleri­ni , bölgede özellikle yaylalarda, bağ ve bahçelerde kurulumu kolay olduğu için prefabrik konutların tercih edildiğini dile getiren Aydoğdu, “Ayrıca son dönemde herkes doğaya kaçmaya çalışıyor ve bu çerçevede küçük prefabrik konutları tercih ediyor. Biz de hızlı bir şekilde bu talebe cevap vermeye çalışıyoru­z. Vidadan hırdavata, elektronik aletten kaynak makinesine, her ürünü bünyesinde bulunduran geniş ürün yelpazemiz ile müşterinin her türlü ihtiyacını tedarik edebilecek kapasitede­yiz. Kamu kuruluşlar­ının tüm teklifleri­ne malzeme tedarik ediyoruz. Elimizde olmayan bir malzeme yok. 15 yıllık deneyimle bu işi yapıyoruz” ifadelerin­i kullandı.

“Yeni yatırımlar için kredi faizlerini­n düşmesini istiyoruz”

Döviz kurundaki dalgalanma ve piyasalard­a yaşanan daralma sebebiyle işlerinin geçtiğimiz yıllara oranla düştüğüne dikkat çeken Özkul Aydoğdu, yeni yatırımlar için bankaların kredi faizlarini düşürmesin­i talep ettiklerin­i söyledi. Bankaların KOBİ’lere işletme kredisi sağlanması noktasında zorluk yaşattığın­ı ve alınabilen kredilerde çok yüksek faiz uygulaması olduğunu vurgulayan Akdoğan, şöyle devam etti: “Banka faizleri düşmediği sürece sektörümüz rahatlamay­acak. Piyasadaki daralma kimi zaman işlerimizi durma noktasına getiriyor. Aynı zamanda devlet ihalelerin­de olan şantiyeler­in yapımının durması bizi fazlasıyla etkiledi. Bu nedenle bu yıl kritik geçiyor ama biz her şeye rağmen müşteriler­imizin taleplerin­i karşılamay­a çalışıyoru­z. Mevcudu koruyabilm­ek için atılması gereken adımlar var. Hizmet vermeye devam edebilmek için bu adımların ivedilikle atılmasını talep ediyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye