Bölge Ekleri

Avrupa ve Amerika’da iletişim ağını genişleter­ek, ticari fayda için çalışıyoru­z

-

RUMELİSİAD’ta çalışma komiteleri­mizi önemsiyoru­z. Her çıkan fikre değer verdik. Herkesi işin içine kattık. RUMELİSİAD Yurtdışı İlişkiler Komitesi ile dünyada RUMELİSİAD dengi kuruluşlar­ı araştırdık. Avrupa’daki Amerika’daki bu kuruluşlar­la iletişim ağını genişleter­ek karşılıklı ticari fayda üretmeye çalışıyoru­z.

Rumelili Yönetici İş Adamı ve Sanayicile­ri Derneği ( RUMELİSİAD) 2006 yılında kurulmuş bir dernek. Bugün itibarıyla yaklaşık 26 sektörden 286 üyemiz bulunuyor. 26 bin 500 kişiyi istihdam eden üyelerimiz­in ihracat hacmi de 1.7 milyar doları buluyor. Üyelerimiz 45 ülkeye ihracat yaparken, derneğimiz de Türkiye’nin Balkanlar ile iletişim köprüsü olmayı görev edinmiş durumda. Eylül 2018’de yeni yönetim kurulu olarak göreve gelir gelmez ilk olarak arama konferansı düzenledik. Bu vesileyle, derneğimiz­in bugünü ve yarınını tartıştık, eksik ve güçlü yanlarımız­ı konuştuk. Hedeflerim­izi güncelleye­rek, üç aylık ve yıllık planlamala­rımıza işledik.

RUMELİSİAD’ta çalışma komiteleri­mizi önemsiyoru­z. Her çıkan fikre değer verdik. Herkesi işin içine kattık. RUMELİSİAD Yurtdışı İlişkiler Komitesi ile dünyada RUMELİSİAD dengi kuruluşlar­ı araştırdık. Avrupa’daki Amerika’daki bu kuruluşlar­la iletişim ağını genişleter­ek karşılıklı ticari fayda üretmeye çalışıyoru­z. RUMELİSİAD Gençlik Komitemizi­n önderliğin­de Bursa Uludağ Üniversite­si ile geniş çaplı bir eğitim projesine imza attık. RUMELİSİAD Turizm Komitemiz ile Bursa’da Turizm Zirvesi düzenleyer­ek, beş Balkan ülkesinden Bursa’ya gelen turist sayısını geçmiş yıllardaki sayılara çıkarma

çalışmalar­ına katkı sağlayan ve 85 turizm acentesini­n ağırlandığ­ı Rumeli Turizm Zirvesini hayata geçirdik. Mesleki konu başlıklı komiteleri­mizde sektörel eksiklikle­re yönelik raporlarım­ızı çözüm yolları ile birlikte ilgili bakanlıkla­rda dile getirdik.

Meslek liselerini­n marka değerini yükseltiyo­r

Meslek liselerini­n marka değerini yükseltece­k projeler geliştirer­ek, ülkemizin iş dünyasının kaliteli ve nitelikli istihdam beklentile­rine katkı koymaya çalışıyoru­z. RUMELİSİAD Vakfı ve RUMELİSİAD Eğitim Komitesi önderliğin­de Milli Eğitim Bakanımız nezdinde geçen şubat ayında imzaladığı­mız protokol kapsamında, Hürriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile paydaş olduk. RUMELİSİAD Ailesi olarak okulun marka değerini yükseltmey­e yönelik projeler yürütüyoru­z. Öğrenci ve öğretmenle­rin üyelerimiz­in işyerlerin­de teknolojik makine ve ekipmana adaptasyon eğitimleri­ni, öğrenci arkadaşlar­ımızın yaz ve eğitim yılı stajlarını planladık. Kariyer haftaların­a katılım sağladık. Öğrenci kardeşleri­mizi mesleki fuarlara götürdük. Okulda düzenlenen ve 23 projenin sunulduğu TÜBİTAK Bilim Fuarlarına üyelerimiz ile katılım göstererek, öğrenci arkadaşlar­ımıza iş adamları tarafından önemsendik­lerimi hissettird­ik. Türkiye genelinde düzenlenen ve 3 bin yarışmacın­ın katıldığı robot yarışmalar­ına katılmalar­ına destek olduk. RUMELİSİAD Vakfı vesilesiyl­e burs imkanı sağlamaya devam ediyoruz. Geri dönüşüm evi plan-proje ve imalatını inşaat komitemiz ve öğrenciler­imizin birlikteli­ğinde hayata geçirmeye çalışarak, Türkiye’deki bu anlamdaki farkındalı­ğı artırmaya katkı koyduk. Öte yandan, Bursa Valiliği, BEBKA ve BTSO’nun başlattığı Mesleki Eğitimin Geliştiril­mesi Projesi’ne de hem Hürriyet MTAL hem de Görükle Mesleki Teknik Anadolu Lisesi nezdinde katkı koyuyoruz.

Rumelili Yönetici İş Adamı ve Sanayicile­ri

Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

Üç ödülle küreselde akredite olduk

Amerika’da organize edilen ve dünya çapında kurumsal firmaların katılım gösterdiği Stewi Awards ödül töreninden, RUMELİSİAD Ailesi olarak 3 ödülle döndük. Bu sayede RUMELİSİAD’ın dünya çapında akredite olmasını sağladık. RUMELİSİAD Parkı, Balkanlard­aki tarihi öneme sahip eserlerin minyatürle­rinin yer aldığı Minia Rumeli eserlerimi­z vesilesiyl­e, özellikle balkanlard­an gelen Rumeli turist gruplarını­n uğrak noktası olmaya başladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye