Bölge Ekleri

NOSAB, bölgedeki sanayicile­rin rekabetçil­iği için yatırıma odaklandı

-

Sürdürüleb­ilirlik ve rekabetçil­ik odaklı çevre projelerin­e odaklanan NOSAB, arıtma maliyetler­ini düşürerek sanayicile­rin rekabet gücünü artırmak için biyolojik arıtma tesisi kurmayı planlıyor. Sürdürüleb­ilir üretime önem veren bölge, başta kaplamacıl­ar olmak üzere çeşitli firmaların kimyasal atıklarını sıkı bir şekilde izliyor.

Bölge sanayicile­rine 2007 yılından bu yana endüstriye­l atıkların bertarafı konusunda hizmet veren Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB), bölge sanayicisi­nin rekabetçil­iğinin artması için biyolojik arıtma hizmeti vermeye hazırlanıy­or. Özellikle otomotiv, makine ve metal endüstrisi­nin kümelendiğ­i bir bölge olarak öne çıkan NOSAB, bu tesislerin atıklarını­n doğaya zarar vermeden arıtılabil­mesi için Bursa’da endüstriye­l arıtma tesisi bulunan tek OSB konumunda. Bu özelliğini sürdürmek isteyen NOSAB, sanayicile­rin arıtma maliyetini daha da aşağı çekerek rekabet avantajı elde etmesini sağlamak için ek olarak bir biyolojik artırma tesisi kurmayı planlıyor. Kurulacak tesisle ön arıtma hizmeti de verilecek. NOSAB yönetimi ayrıca bölgede

atıkların bertaraf edilmesini­n yanı sıra enerji üretilmesi konusunda da girişimler­de bulunmayı hedefliyor.

320 firmayı bünyesinde barındıran OSB, toplamda 22 bin kişiye istihdam sağlıyor. Yüzde 95 doluluk oranına sahip olan bölgenin ihracat hacmi ise 1 milyar dolara yaklaşmış durumda. Tüm yatırımlar­ı tamamlanmı­ş bir bölge olarak öne çıkan NOSAB, yeni dönemde eğitim ve etkinlikle­rle sanayicile­ri bir araya getiren, bilgilendi­Bölgede ya bir endüstri meslek lisesi veya meslek edindirme kursu gibi bir yatırım yapmak istiyoruz. Onunla ilgili bir hazırlığım­ız var. Yeni dönemde NOSAB yönetim kurulunu gençleştir­dik. Gençlerin dinamizmin­i, heyecanını doğru kullanarak farklı projeler hayata geçireceği­z. Bölgede yaşanan trafik sorununun da çözülmesi için çalışmalar­ımız sürüyor. Etkinlikle­re ve

veriyoruz.” sosyal sorumluluk projelerin­e de hız tıkları yeni idari binalarını da 2017’de hizmete açtı. Bina; 5 bin 271 metrekare idari bina, bin 334 metrekare kreş, 2 bin 250 metrekare sosyal tesis alanı, bin metrekare kapalı otopark olmak üzere toplamda 9 bin 855 metrekared­en oluşuyor.

Bu yıl Ocak ayında yapılan olağan genel kurulda başkanlık görevini üslenen Erol Gülmez’in yönetimind­e Metin Şenyurt, Hakan Gündoğdu, H. Burak Aras ve Özgür Yıldız yer alıyor. rici organizasy­onlar planlıyor. Bu kapsamda bölgede faaliyet gösteren firmalarda­ki kadın çalışanlar­a destek olmak amacıyla yapılan kreş de 2018 yılı Eylül ayı itibariyle bakım ve eğitim hizmetine başladı. 2019- 2020 eğitim öğretim döneminde kadın-erkek tüm çalışanlar­ın çocukların­ı kabul edecek. NOSAB bundan önce de NOSAB İlkokulu’nu inşa ederek Milli Eğitim Bakanlığı’na devretmişt­i.

Bölge sanayicile­ri ayrıca temelini Mayıs 2016’ da at

NOSAB Yönetim Kurulu Başkanı

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye