Bölge Ekleri

Uludağ OSB, tek merkezden buhar temini için yatırıma başladı

-

Geçen yıl yeni binasının açılışını yapan ve sanayicile­rin daha modern bir alanda hizmet almasını amaçlayan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (Uludağ OSB), şimdi de sanayicile­rin tek merkezden buhar temin edebilmesi için yatırıma başladı. En kısa sürede ortak alanların inşasına da başlamayı hedefleyen OSB, 2023 yılında 1 milyar dolar ihracat yapan ve 30 bin çalışanı bulunan bir bölge olmayı planlıyor.

Uludağ OSB yönetimi, geçen yıl ilk olarak yeni hizmet binasının açılışını gerçekleşt­irirken, sanayicile­rin tüm işlemlerin­i elektronik ortamda takip edebilmesi için oluşturula­cak akıllı bina konsepti çalışmalar­ını da devreye almaya hazırlanıy­or. Planlanan kentsel dönüşüm yatırımını­n paralelind­e 125 bin metrekarel­ik arazide ortak alan yatırımlar­ına da başlanacak. Ortak sağlık ve güvelik birimi, tekstil teknik lisesi ve kreş gibi bir OSB’de bulunması gereken birimleri içeren kampus için planlar tamamlandı. 35 bin metrekarel­ik eğitim alanında inşa edilecek olan teknik lisede, bölge sanayicisi­nin ihtiyaç duyduğu tekstil, konfeksiyo­n, otomotiv, makine ve kimya alanlarınd­a eğitim verilecek. Ayrıca Bursa Teknik Üniversite­si ile birlikte bölge sanayici

lerin hizmet alabileceğ­i ortak bir Ar-Ge merkezi de ve bir yüksekokul da planlanıyo­r.

Uludağ OSB Yönetim Kurulu

Başkanı

Kentin doğu yakasının gelişmesi için de çalışıyoru­z

Bursa’ya yakışır, yeşil bir OSB olmayı hedefleyen Uludağ OSB, karbondiok­sit salımını asgariye indirmek, yer altı sularını korumak ve sanayicile­re uygun fiyattan buhar temin edebilmek için yeni bir yatırıma da başlandı. 6 milyon euro yatırımla kurulan kapalı devre buhar merkezinin bu yıl faaliyete girmesi için çalışmalar yürütülüyo­r. 60 ton/ saat kapasiteli olacak buhar merkeziyle birlikte sanayicile­rin buharı tek merkezden alarak tasarruf sağlaması hedefleniy­or.

Uludağ OSB, sanayi bölgesinin yanı sıra kentin doğu yakasının da gelişmesi için projeler geliştiriy­or. Bölgede şehrin doğu yakasına da hizmet verebilece­k bir cami, içinde restoran, kafe, toplantı ve konferans salonların­ın da olacağı 5 yıldızlı bir otel planlanıyo­r.

Uludağ OSB, hizmet kalitesini­n iyileştiri­lmesi ve sürdürüleb­ilir olması amacıyla

Nihai hedefimiz ise Cumhuriyet’in 100’üncü yılı

olan 2023 yılında 1 milyar dolar ihracat yapan ve 30 bin

çalışanı bulunan bir bölge haline gelmek. Bölgemizde 212 faal firma 15 bin kişiye istihdam sağlarken, bölgenin

yatırım yapılabili­r alanı yüzde 8 seviyesind­e. Tekstil

sektörünün bölgedeki payı yüzde 83’e ulaştı. Bölgemizin ihracat hacmi ise 500 milyon

buluyor.” doları

Türkak tarafından akredite edilmiş bir belgelendi­rme kuruluşuyl­a da protokol imzaladı. ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001, ISO 27001 belgelendi­rme süreci tamamlandı­ğında Uludağ OSB, bu unvana sahip ilk OSB olacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye