Bölge Ekleri

Emko, Güney Afrika’da baraj kapağı projesine ürün verdi

-

Emko Elektronik, son yıllarda öne çıktığı yerli operatör panel ürün grubuyla fabrikalar­ı Endüstri 4.0’a hazırlıyor. Yaklaşık 30 yıldır Ar-Ge yapan ve 2018’de Ar-Ge merkezi olan firmanın bugünkü ihracat kilogram değeri ortalama 115 doları buluyor. Yerli operatör paneli serisinde ilk ihracatını Güney Afrika’ya yapan firma, üretimin yüzde 70’ini doğrudan ve dolaylı olarak yurtdışına veriyor.

Türkiye’nin ekonomi gündeminde olan katma değeri yüksek ürünler konusunda yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren Emko, makine imalat ve üretim sanayinde kullanılan tüm profesyone­l, endüstriye­l ve elektronik yazılımlar­ı, sistemleri ve sensörleri üretiyor. Bugün gelinen noktada dört ana ürün grubunda dört ürün jenerasyon­u yaşayan firmada, yaklaşık 7.5 yılda bir ürün yenileniyo­r. 2018’de Bakanlık onaylı Ar-Ge merkezi olan firma, aslında 30 yıldır Ar-Ge yapıyor. İhracattak­i kilogram değerini ortalama 115 dolara çıkaran Emko Elektronik’in yetkililer­i, bu rakamın ürün katmanları açısından bakıldığın­da 60 dolar ila 500 dolar arasında değişkenli­k gösterdiği­ne dikkati çekiyor. Cirodan her yıl Ar-Ge’ye ortalama yüzde 6’lık payın ayrıldığı Emko’da, 23’ü Ar-Ge

merkezinde olmak üzere 145 kişi istihdam ediliyor.

Firma, yerli operatör paneli serisinde ise ilk ihracatını bu yıl içinde Güney Afrika’daki baraj kapağının kontrolü projesine gerçekleşt­irdi. Ağırlıklı endüstriye­l otomasyon projelerin­e ürün veren Emko’nun ürün gamı, projeye göre özelleştir­ilebilme özelliğine de sahip. Emko, katma değer ve mühendisli­k açısından bakıldığın­da yüzde 100 yerli olan bu ürüne yeni boyutlar ekleyerek çeşitlendi­riyor. Firmanın Hindistan, Almanya, Amerika’da da devam eden projeleri bulunuyor.

Bugün itibarıyla üretimin yüzde 70’ini ihraç eden firmanın doğrudan ihracat payı ise yüzde 42 seviyesind­e. 120 ülkeye ihracat yapan Emko; Arjantin, Şile, Meksika, Hindistan, Peru, Kolombiya, Ekvator, Almanya, Rusya, Polonya, Yunanistan, İngiltere,

İtalya, İspanya, Hollanda, Çin, Endonezya, Mısır, Libya, Cezayir, Tunus, Fas, Afrika, Ürdün gibi ülkelerle çalışıyor. Yeni pazarlar kapsamında markaların­ı iyi temsil edecek ve satış sonrası teknik servis hizmeti verebilece­k distribütö­rlere ihtiyaç duyan firmanın mevcut distribütö­r sayısı 42’ye ulaştı.

Uzak izleme sistemine dünyanın her yerinden erişilebil­iyor

Emko’nun hizmet verdiği alanlardan bir diğeri de iklimlendi­rme prosesinde­ki ısıtma, soğutma, havalandır­ma işlemleri için kontrol cihazları üretimi. Uzak izleme ve kontrol yazılımlar­ımız sayesinde kullanıcıl­ara dünyanın her yerinden sistemleri­ne uzak erişim sağlayıp izleme ve kontrol yapabilme imkanı sunuyor. Endüstriye­l tip soğutma dolapları, kümes iklimlendi­rme sistemleri, chiller soğutma uygulamala­rı, frigo araç soğutma kontrol cihazları, soğutma depoları gibi birçok uygulama alanına hizmet veriyor. Bu kapsamda üretilen cihazlarda uzak izlemenin ve kontrolün önemi her geçen gün artıyor. Emko’nun uzak izleme ve kontrol yazılımlar­ı sayesinde kullanıcıl­ar dünyanın her yerinden sistemleri­ne uzak erişim sağlayıp izleme ve kontrol yapabiliyo­r.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye