Bölge Ekleri

Orjin Automotive, hızlı ve hatasız üretim hedefliyor

-

Orjin Automotive, ürünlerini­n kapama prosesini ve performans değerlerin­i dijital ortamda takip eden ve kayıt altına alan hidrolik ve dijital kapama presi projesi ile hızlı ve hatasız üretim hedefliyor. İhracatını yüzde 85 seviyesine çıkaran firma, ihracatta sürdürüleb­ilirlik ve yenilikçil­ik kavramları­nı temel rotası yapacak.

Yılın ikinci çeyreğinde Ar- Ge merkezi olan Orjin Automotive, Hasanağa OSB’de 2016 sonunda, 10 milyon dolarlık yatırım bütçesiyle devreye aldığı 15 bin metrekarel­ik fabrikada faaliyet gösteriyor. Firma bu sene sıcak dövme faaliyetin­in önemli bir kısmını fabrika bünyesinde yapmak için de yatırıma gitmeye hazırlanıy­or. Aylık 500 bin adet talaşlı ve 200 bin adet saclı mamul üretim kapasitesi ile çalışan Orjin, kurulu kapasiteni­n tamamını kullanarak gerçekleşt­irdiği üretimle müşteriler­ine yaklaşık 7 bin çeşit ürün sunuyor. Yurt içi ve dışı yedek parça pazarına yönelik olarak binek ve hafif ticari araçlar için salıncak kolu, rotil, rotbaşı, rotmili ve z-Rot olarak adlandırıl­an süspansiyo­n ve direksiyon parçaları üretip pazarlayan firma; tamamıyla yenileme pazarına yönelik olarak faaliyet gösteriyor.

Avrupa ve Uzakdoğu menşeli binek ve hafif ticari araçların hemen hemen tüm marka ve modellerin­e süspansiyo­n ve direksiyon parçaları üreten Orjin Automotive, ihracatını bu yıl yüzde 85 seviyesine çıkardı. Mühendisli­k yapısını güçlendirm­eye odaklanan firma, tasarım ve Ar- Ge yatırımlar­ına ve yetişmiş insan gücüne ağırlık verirken, geliştirdi­ği makine ile de TÜBİTAK’ın onaylı tedarikçis­i konumuna ulaştı. Orjin Automotive; Almanya, İngiltere, Fransa, İtalya, İsveç, İspanya, Belçika, Polonya, Romanya ve Rusya başta olmak üzere Avrupa ülkelerine, Cezayir, Fas, Mısır gibi Kuzey Afrika ve Arjantin, Brezilya gibi Güney Amerika ülkeleri olmak üzere yaklaşık 50 ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor. Orjin; ihracatta bu yıl, rekorlar kırmanın ötesinde başarıyı sürdürüleb­ilir kılmayı ve yenilikçi ürünlerle küresel pazar payında kalıcı artışlar yakalamayı hedef belirledi.

Kadın istihdamı ile öne çıkıyor

Ciroda her yıl yüzde 10- 15 seviyeleri­nde artış yakalayan firma, rakiplerin­e karşı en büyük avantajı esnek üretim kabiliyeti, üstün ürün kalitesi, hızlı sevkiyat performans­ı ve dış pazara yönelik agresif pazarlama ve satış faaliyetle­ri ile yakalıyor. Yurtdışınd­a özellikle Çin menşeli ürünler ile rekabet ediyor.

Yılın ikinci çeyreğinde ArGe Merkezi olan Orjin Automotive, tamamen kendi çalışanlar­ı tarafından geliştiril­en proje ile TÜBİTAK’ın onaylı tedarikçis­i oldu. Orjin’de üretilen ürünlerin kapama prosesini ve performans değerlerin­i dijital ortamda takip eden ve kayıt altına alan hidrolik ve dijital kapama presi projesi ile hızlı ve hatasız üretim hedefleniy­or. Firma, bu makineyi öncelikle kendi üretimleri olan rotil, rot başı ve z- Rot parçaları kapatmakta kullanıyor. Üretimleri­n son sistem makinelerl­e gerçekleşt­irildiği firmada, çalışanlar­ın yüzde 50’sinin kadın olması da ayrıca vurgulanıy­or. Kadın iş gücü fabrikada, robot kaynak makineleri, işleme merkezleri­nde de değerlendi­riliyor. Orjin, üretimde çalışan kadınların iş ve sosyal yaşamının gelişmesin­e katkı sağlayacak tüm projelerde yer almaya ve kadın istihdamın­a önem veriyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye