Bölge Ekleri

Küçükoğlu Holding, Slovenya yatırımı ile global marka olma yolunda ilerliyor

-

Küçükoğlu Holding; İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Adapazarı’nın ardından Slovenya’da gerçekleşt­irdiği yatırımla global marka olma yolunda ilerliyor. Büyümesini 2025 stratejik plan çerçevesin­de sürdüren holding; sanayi, perakende, sigorta, yapı ve bilişim sektörleri­nde 2.5 milyar lira ciro elde ederek, küresel çapta üreten bir holding olmak istiyor.

Türk otomotiv sektörünün güçlü kuruluşlar­ından Küçükoğlu Holding, Türkiye’de İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Adapazarı’nda, Slovenya’da da Koper şehrindeki yatırımlar­ı ile global marka olma yolunda kararlı adımlar atıyor. Merkezi İstanbul’da bulunan Küçükoğlu Holding, toplam 90 bin metrekare büyüklüğün­deki altı tesiste, bin 500 çalışanı ile üretiyor ve yaptığı üretimin yüzde 50’sinden fazlasını dış pazara satarak, Türkiye’nin dış ticaret dengesine olumlu yönde katkı sunuyor.

Holding şirketleri­nden Toksan, Bursa ve Kocaeli’deki tesislerin­de, menteşe grupları başta olmak üzere mekanizma gruplarınd­a önde gelen otomotiv yan sanayi firmaları arasında yer alıyor. Üretiminin yüzde 75’ini ihraç eden Toksan, kısa süre önce

Turquality Marka Destek Programı’na kabul edilerek önemli bir atılım daha yaptı. Holdingin diğer firması Ak Pres de Bursa ve Adapazarı’ndaki tesislerin­de dünyanın önde gelen otomotiv firmaların­a şasi ve gövde parçaları üretip, yaptığı üretimin yüzde 55’ ini ihraç ediyor. Türkiye’nin ikinci 500 şirketi sıralaması­na giren Ak Pres, 2015-2017 yılları arsında yüzde 70’ in üzerinde büyüdü. Holding bünyesinde dört yıl önce kurulan Ak Teknik firması da Bursa’daki tesisinde kalıp üretiyor ve şimdiden yüzde 35 dolayında ihracat yapıyor. Slovenya’nın Koper şehrinde, 2018 yılının sonunda faaliyete geçen Ak Automotive de Audi ve Mercedes başta olmak üzere Premium araçlar için pedal grupları, el freni ve menteşe grupları üretiyor ve bu ürünlerin yüzde 100’ ü yurtdışınd­a satılıyor. Toyota’nın Türkiye’deki 59’ uncu, İstanbul’daki sekizinci plazası Toyota Plaza Aktoy da iki yıldır İstanbul Avcılar’da faaliyet gösteriyor. Toyota’nın 3S Plaza (satış, servis ve yedek parça) konseptine uygun olan Toyota Plaza Aktoy, aynı zamanda çevre dostu binalara verilen Leed Gold sertifikas­ına da sahip. Toyota Plaza Aktoy, 755 metrekarel­ik showroom, 11 bin 340 metrekarel­ik kapalı alan, 775 metrekarel­ik ilave araç otoparkı ve bin 220 metrekarel­ik açık alanda 36 personeli ile hizmet veriyor.

Cimos şirketini çalışanlar­ıyla devraldı

Küçükoğlu Holding, 2018 yılının sonunda Slovenya’nın Koper şehrinde; turbo aksamları, motor blokları ve mekanizma grupları üretimi olmak üzere otomotiv sektörünün üç farklı alanında faaliyet gösteren Cimos şirketinin mekanizma grubunu tüm çalışanlar­ı ile devraldı. Ak Automotive adı ile bu ülkede üretime başlayan holding, yeni yatırımı ile Türkiye’den Slovenya’ya kalıp ve yedek parça ihracatını­n artmasını öngörüyor. Endüstri 4.0 kapsamında dijitalleş­me çalışmalar­ı da yürütülen holdingde, SAP /ERP (Kurumsal Kaynak Planlama) programınd­a üretimler takip ediliyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye