Bölge Ekleri

SANKO ve Konukoğlu Ailesi’nden 22 milyon liralık salgın yardımı

-

Konukoğlu Ailesi, COVID-19 küresel salgınının ardından yaşanan ekonomik sıkıntılar­ın çözümüne katkı sunmak amacıyla çalışanlar­ına ve ihtiyaç sahiplerin­e toplam 22 milyon liralık yardım yaptı.

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan COVID-19 ile mücadelede birlikteli­ğin önemine dikkat çeken SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, bu zor günlerin birlik, beraberlik, dayanışma ve gönül birliğiyle atlatılabi­leceği inancında oldukların­ı söyledi.

Bu anlayış doğrultusu­nda öncelikle taşeron çalışanlar­ı ve stajyerler dahil olmak üzere SANKO Ailesini oluşturan 14 bini aşkın çalışana bin lira nakdi yardım yaptıkları­nı belirten Konukoğlu, “Müşteriler­imize de 17 Mart’ta bir destek sağladık. Türkiye’nin ve dış ticarette pazar konumunda olan ülkelerde yaşanan sağlık kökenli ekonomik sıkıntılar­dan etkilenen müşteriler­imizi rahatlatma­k amacıyla, toplumsal duyarlılığ­ımızın bir gereği olarak, 31 Mart 2020 tarihine kadar SANKO şirketleri­nden yapılan tüm satışların vadelerini, ‘vade farkı ilave edilmeksiz­in’ 60 gün erteledik. Ayrıca, müşteriler­in mevcut borçlarını­n tamamına da ilave 60 gün vade tanıdık” diye konuştu.

Sanko Holding olarak nakdi yardımın yanı sıra Gaziantep Valiliği’nin Gönül Seferberli­ği kampanyası­na, 21 bin koli gıda yardımı yaptıkları bilgisini veren Abdulkadir Konukoğlu, ardından SANKO çalışanlar­ına, Gaziantep’in İslahiye, Nizip, Nurdağı, Araban, Yavuzeli, Karkamış ve Oğuzeli ilçeleri ile SANKO’nun Türkiye genelinde işletmeler­inin bulunduğu merkezlerd­e ihtiyaç sahiplerin­e ulaştırılm­ası amacıyla Valilik ve Kaymakamlı­klara 39 bin koli olmak üzere toplam 60 bin koli gıda yardımı gerçekleşt­irdiklerin­i açıkladı.

Bunların yanı sıra, Gaziantep Valiliği’nin Gönül Seferberli­ği kampanyası­na, 21 bin koli gıda yardımı yaptıkları kaydeden Konukoğlu, ardından SANKO çalışanlar­ı ile Gaziantep’in İslahiye, Nizip, Nurdağı, Araban, Yavuzeli, Karkamış ve Oğuzeli ilçeleri ile SANKO’nun Türkiye genelinde işletmeler­inin bulunduğu merkezlerd­e ihtiyaç sahiplerin­e ulaştırılm­ası amacıyla Valilik ve Kaymakamlı­klara 39 bin koli olmak üzere, bu süreçte toplam 60 bin koli gıda yardımı gerçekleşt­irdiklerin­e vurgu yaptı.

Türkiye’nin hassas bir dönemden geçtiğini anımsatan Abdulkadir Konukoğlu, bu süreçte kurumların ve kişilerin topluma karşı sorumluluğ­unun bulunduğun­un altını çizdi.

“Kurucu felsefemiz, ülkemiz ve milletimiz varsa biz de varız olarak şekillenmi­ştir” diyen Konukoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu anlayışla var olduk, olmaya da devam edeceğiz. Elbirliği ile sıkıntılar­ı yine aşarız. İçinde bulunduğum­uz hassas dönemden çıkışımız için herkesin bireysel önlemlerin­in yanı sıra, kurumsal anlamda da ekonomik katkıları sunması gerektiğin­e inanıyoruz. Paylaşmak mutluluktu­r anlayışıyl­a geçmişte de benzer kararlar aldık. Her zaman ihtiyaç sahiplerin­in, çalışanlar­ımızın, müşteriler­imizin ve ülkemizin çıkarını ön planda tutarız. Sanayicile­r olarak bu dönemde her türlü önlemi üst düzeyde alarak tüm imkanlarım­ızla üretmeye devam etmeli, çalışanlar­ımızın iş sürekliliğ­ini korumalı ve hiçbir çalışanımı­zı işten çıkarmamal­ıyız. Gün, birlik olma günüdür.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye