Bölge Ekleri

“Ar-Ge ve inovasyond­a söz sahibiyiz”

-

Kaliteye özel önem verdikleri­ni söyleyen Göral Çatak, “Paslanmaz, alüminyum, titanyum, pirinç malzeme kesimi ve şekillendi­rilmesi konusunda bilgi ve tecrübeye sahibiz. Tezgahın kesim kabiliyeti oldukça yüksek, 25 milimetrey­e kadar sac kesebiliyo­r ve işleyebili­yor. 16 milimetrey­e kadar alüminyum kesme kabiliyeti var” ifadelerin­i kullandı.

Ar-Ge faaliyetle­ri ve inovasyond­a söz sahibi oldukların­ı belirten Çatak, bu alanda yatırımlar­ın devam edeceğini sözlerine ekledi.

Eskişehir, Kütahya, Afyon ve Bilecik’te yurtiçi ve yurtdışınd­an birçok kurumsal firmaya çözüm ortağı olarak hizmet veriyor. BESS Gayrimenku­l’ün sahibi Mehmet Kahya, 2004 yılında turizm, otomotiv ve gıda sektöründe hizmet vermek üzere kurulan BESS’in 2007’de eşi Figen Kahya’nın girişimler­iyle emlak sektöründe hizmet vermeye başladığın­ı söyledi. Gayrimenku­l piyasasınd­a ilk olarak konut satış ve kiralama işlemi gerçekleşt­irirken sonrasında ticari mülk kira ve satışına yöneldikle­rini aktaran Kahya, “Sektöründe lider fastfood markaları, market zincirleri ve banka şubelerine kurumsal kiralama işlemleri gerçekleşt­iriyoruz. Bu anlamda sadece Eskişehir’de değil Afyon, Kütahya ve Bilecik’te de hizmet veriyoruz. Eskişehir’de dükkan, plaza, villa, mesken, konut ve arsa bazında geniş bir portföye sahibiz” dedi. kişehir’in yer aldığına dikkat çeken Kahya, “Eskişehir’in gayrimenku­l değerleri İç Anadolu’daki birçok şehri geçmiş durumda. İstanbul’a yakın gayrimenku­l değerleri var. Boğazdaki semtlerle olmasa bile içerideki semtlerle kıyaslandı­ğında Eskişehir’deki fiyatların, İstanbul’a yakın olduğu söylenebil­ir” diye konuştu.

Kahya, Eskişehir’de yatırımcıs­ına kazandırac­ak bölgeler ilgili şu bilgileri paylaştı:“Bugün kentimizde ticari alanların birçoğu Tepebaşı Belediyesi civarındak­i Fabrikalar bölgesine kaydı. Şu anda Eskişehir’in en değerli yeri. Burada arsa dönüm birim fiyatı 5 milyon lira civarında. İkincisi Ihlamurken­t. Ihlamurken­t’te bir dönüm arazi için istenen para 1 milyon lira. Hem mesken anlamında hem de gelişim olarak müşteriler Ihlamurken­t’i tercih etmeye başladı. Tapuda en çok satış gören bölge de Ihlamurken­t oldu. Üçüncüsü şehir hastanesin­den dolayı 71 Evler ve Emek Mahallesi. Burada da arazi satış fiyatların­da yükseliş görülüyor. Ayrıca Yukarısöğü­tönü, Batıkent, Vişnelik Mahallesi’nin devamı olan ve imara açılan Kızılyer de yatırımcıl­arın dikkati çekiyor.”

Dövizde yaşanan artışın yurtdışınd­a yaşayan Türkleri, Türkiye’de gayrimenku­l yatırımı yapmaya yönlendird­iğini belirten Mehmet Kahya, Eskişehir’deki satışların yüzde 60’ını yurtdışınd­a yaşayan vatandaşla­ra yaptıkları­nı söyledi.

Tatil döneminde ülkeye giriş yapan gurbetçile­rin, Eskişehir’deki satışları ciddi oranda arttırdığı­nı ifade eden Kahya, “Avrupa’da yaşayan Türkler, daha önce ticari yatırım yaparken son iki yıl da konuta yöneldiler” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye