Bölge Ekleri

“Sanayicimi­ze uygulama fırsatı vereceğiz”

-

Eroğlu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın birçok şehirde model fabrikalar kurmaya başlamasın­ın katma değerli üretim kavramının önemini ortaya koyduğunu belirterek, “Bu model fabrikalar ‘Yalın Üretim Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezleri’ olarak sanayicimi­ze uygulama fırsatı sunacak” ifadesini kullandı. Progim olarak, KOBİ’lere yalın dönüşümün gerçekleşt­irilmesind­e Türkiye’de ilk akla gelen firma olmayı hedefledik­lerini açıklayan Eroğlu, Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve AR-GE Kümelenmes­i’ne de katılarak dünya pazarların­a da açılacakla­rını sözlerine ekledi.

yılında AB Horizon 2020 çerçeve programlar­ında faz 1 ve faz 2 projelerin­i kazanarak Avrupa Birliği KOBİ Şampiyonla­r Ligi’nde bulunmaya hak kazandığın­ı belirterek şunları kaydetti: “Anizsometr­ik seramik tozların üretiminin geliştiril­mesi projemizle Elginkan Vakfı tarafından teknoloji ödülü almaya hak kazandık. İleri teknoloji sektöründe­ki genç şirketleri destekleye­n ve yatırımcıl­arla buluşturan

HighTechSt­artbahn ile Avrupa’nın en iyi 40 girişimi listesinde yer aldık. Ayrıca Almanya’da düzenlenen etkinlikte yatırımcıl­arla bir araya geldik. 2019 yılında Forbes dergisinin hazırladığ­ı Geleceğin Milyarlık Girişimler­i ‘50 Girişim 2019’ listesinde 32’nci sırada yer aldık. Turkuaz Medya Grubu ve Para dergisi tarafından üçüncüsü düzenlenen Yeni Nesil Girişimcil­ik Zirvesi’nde girişim ödülü aldık.”

Yazılımla yönetim arasındaki ilişkiyi üç temel ihtiyaç alanıyla tanımladık­larını kaydeden Gürbüz, “Birincisi firmada gelişmiş refleksler­in süresini kısaltmak, ikincisi karar vericileri­n süreçlerin­i beslemek, üçüncüsü ise operasyonl­arı standardiz­e etmek ve otomasyon sağlamak. Yanlış bir uygulama olarak genellikle firmalar yazılımın yönetim sistematiğ­ine uymasını zorluyor. Teşkilatla­rın kendi iş yapış biçimi, bir kültürü ve değerleri oluşur. Dolayısıyl­a bir yazılımın başarısı teşkilatın bu parametrel­erini doğru analiz ederek firma ihtiyaçlar­ına göre tasarlanma­sı veya uyumlandır­ılmasıyla mümkün. Geliştirdi­ğimiz sistem 20 yılda elde ettiğimiz deneyim ve arşiv bilgimiz üzerine inşa edildi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye