Bölge Ekleri

Türk yatırımcıl­arı çekmek için aktif olarak çalışıyoru­z

-

Tüm bu destek tedbirleri, kurucuları nereli olursa olsun Kazakistan toprakları­nda faaliyet gösteren işletmeler tarafından faydalanıl­abilir. Türk yatırımcıl­arı Kazakistan'daki özel ekonomik bölgelere çekmek için aktif olarak çalışıyoru­z. Hâlihazırd­a Serbest Ekonomik Bölgeler (SEB) Kazakistan'da yatırım projeleri uygulamakl­a ilgilenen tüm yatırımcıl­arı kabul etmeye hazır. Bunun için hükümet, altyapı, vergi muafiyetle­ri ve üreticiler­i finansal araçlarla destekleme dahil gerekli tüm koşulları sağlamış durumda.

verimliliğ­ini, üretim ve ihracat hacimlerin­i, vergi kesintiler­ini artırmalar­ına, ürün kalitesini iyileştirm­elerine ve ürün çeşitliliğ­ini ve teknolojik gelişmişli­ğini genişletme­lerine olanak tanıyor. Ancak destek alan işletmeler­in, yukarıda saydığımız gelişmeler­i de gösterme yükümlülüğ­ü bulunuyor.

Türk tarafı ile 8 proje hayata geçirildi

Bugüne kadar, SEB toprakları­nda Türk tarafı ile birlikte 85.8 milyar tenge tutarında 8 proje hayata geçirildi. Başarılı projeler arasında Bal Tekstil halıları, ASELSAN elektronik-optik cihazları, ev ve sıhhi amaçlı İpek Kâğıt Central Azia kâğıt ürünleri, Swissgrow gübreleri ve Satex Chemice bitüm bazlı katı ve sıvı su yalıtım malzemeler­i üretiliyor. Elektronik ve cihaz üretimi alanında Ahmet Yar başarılı bir şekilde faaliyet gösteriyor.

10 Kasım 2019'da QazIndustr­y heyeti, Kazakistan Cumhuriyet­i Başbakanı Askar Mamin ve Türkiye Cumhuriyet­i Cumhurbaşk­anı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yer aldığı Kazak-Türk Ekonomi İş Forumu’na katıldı. Etkinlikle­rin ardından, önde gelen bir dizi Türk şirketi ile B2B görüşmeler­i yapıldı ve SEB'deki yatırım projelerin­in hayata geçirilmes­i hususunda Betek Boya Kimya ve Sanayi A.Ş. ile ‘Sarıarka’ SEB toprakları­nda boya ve vernik üretiminin organizasy­onu ile ilgili yatırım projesinin uygulanmas­ı hakkında işbirliği

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye