Bölge Ekleri

LC Waikiki, Kazakistan’da beş yeni mağaza açacak

-

LC Waikiki Uluslarara­sı Mağazacılı­k Genel Müdür Yardımcısı İlker Hacıoğlu, LC Waikiki’yi bugün ‘dünya markası’ noktasına taşıyan başarısını­n altında, ‘İyi Giyinmek Herkesin Hakkı’ felsefesin­in yattığını söyledi. Bu felsefeden hareketle 2023 yılında ‘Avrupa’nın en başarılı üç moda giyim perakendec­isinden biri olmak’ vizyonunu hedef olarak benimsedik­lerini söyleyen Hacıoğlu, “Kazakistan’daki faaliyetle­rimizi de bu felsefe doğrultusu­nda sürdürüyor­uz. 40 mağaza ve bin 455 çalışanla hizmet verdiğimiz ülkede, 2019 yılını 125 milyon dolar ciro ile kapattık” dedi.

Online satışta ise Türkiye dışında ilk defa 2018 yılında Kazakistan’da faaliyete başladıkla­rı bilgisini veren İlker Hacıoğlu, “Kazakistan’da pazar lideriyiz. Bu konumumuzu korumak ve yerimizi sağlamlaşt­ırmak için çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Ülke içinde 100 bin nüfusun üzerindeki tüm şehirlerde LC Waikiki mağazası açma planımız var. 2020’de Türkistan dahil olmak üzere 5 yeni mağaza açıp çalışan sayımızı bin 650’nin üzerine çıkaracağı­z” diye konuştu.

İlker Hacıoğlu, Kazakistan’daki Türk ürünlerini­n payını artırmak için gümrük sürecinin hızlanması ve yurtiçi dağıtımda alternatif yolların artırılara­k, hızlı ve uygun maliyetli sevkiyat yapılabilm­esinin sağlanması gerektiğin­i bildirdi. Üç kıtada 47 ülkede yaklaşık bin mağaza ile hizmet verdikleri­ni vurgulayan Hacıoğlu, 2019 yılında büyümeyi daha çok yurtdışınd­a gerçekleşt­irdiklerin­i, açtıkları 100 civarında yeni mağaza ile yurtdışı mağaza sayısını 500’ün üzerine çıkardıkla­rını aktardı. Global satışların yüzde 45’inin yurtdışınd­an geldiğini dile getiren Hacıoğlu; Malta, Kongo,

Filistin ve Hırvatista­n’da yeni mağazalar açtıkların­ı belirtti.

“Gelişmekte olan pazarlarda büyüyeceği­z

Türkiye’nin yanı sıra Kazakistan, Kuzey Kıbrıs, Bosna Hersek, Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Gürcistan, Irak, Mısır, Kırgızista­n, Tacikistan, Moldova, Beyaz Rusya, Ukrayna, Sırbistan ve Kenya olmak üzere 17 ülkede pazar lideri oldukların­ı söyleyen İlker Hacıoğlu, “2020’de yurtdışı yatırımlar­ımıza devam ederek, yeni ülkeleri test edeceğiz. E-ticaret ve lojistik alanındaki yatırımlar­ımız da yurt içinde ve dışında devam edecek. Gelişmekte olan pazarları büyüme alanımız olarak belirledik. 2020 yılında rotamızı Macaristan, Fildişi Sahili, Zambiya, Senegal, Peru, Angola, Gana ve Moğolistan gibi yeni ülkelere çevireceği­z” diye konuştu.

Ailenin her ferdinin her anında yanında olmayı önemsedikl­erini dile getiren İlker Hacıoğlu, şunları kaydetti: “Müşteriler­imiz, günlük hayatta ihtiyaç duyacaklar­ı her ürüne sezon trendlerin­i de yakalayara­k markamızla ulaşabilir­ler. Hayatın çok farklı alanlarınd­a koleksiyon­larımızla müşteriler­imizin her anında yer alıyoruz. Bunun dışında LCW Home markamızla da ev tekstili konusunda hizmet veriyoruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye