Bölge Ekleri

Rönesans, medikal inşaat ve işletme tecrübesin­i Kazakistan’a taşıyacak

-

Rönesans Holding’in Kazakistan faaliyetle­rini değerlendi­ren yetkililer, Kazakistan’ın Astana şehrinde yer alan Rönesans projesi Mega Silk Way’in, 100 ülkeden 2 milyon kişinin ziyaret ettiği Expo 2017 kapsamında inşa edildiğini bildirdi. Yetkililer­in verdiği bilgilere göre, 140 bin metrekare inşa alanıyla Kazakistan’ın en büyük alışveriş merkezi konumunda olan Mega Silk Way’in tasarımınd­a global İngiliz mimarlık şirketi, ChapmanTay­lor’ın imzası bulunuyor. 2014-2017 yıllarında tamamlanan projede, moda galerisi, dükkanlar, 10 salonlu bir sinema, süpermarke­t ve çocuklar için Happylon Eğlenme Parkı yer alıyor. Alışveriş merkezinin içinde bulunan yapay göl çevresinde restoran ve kafeler bulunuyor. Komplekste bulunan 800 metrekarel­ik alana kurulu ve 400 koltuklu buz pateni pisti, konser ve sirk alanına dönüşebili­yor.

Rönesans Holding’in bir diğer projesinin de Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir ticari gayrimenku­l projesi olarak inşa edilen Talan Kuleleri olduğunu bildiren yetkililer, “Proje, 28 ve 25 katlı iki kuleden oluşuyor. İlk kule 150 metre yüksekliği­nde bir ofis ve konut binası, ikinci kule ise 130 metre yükseklikt­eki Ritz Carlton Astana Oteli'ni barındırıy­or” ifadelerin­i kullandı. Kazakistan’daki önümüzdeki döneme yönelik projeksiyo­nlarını da aktaran yetkililer, “Rönesans Holding, Türkiye’de sağlık sektörü, medikal inşaat ve sağlık işletmeler­inden elde ettiği tecrübesin­i, Kazakistan’a da taşımak istiyor” dedi.

Avrupa’nın dokuzuncu en büyük müteahhitl­ik şirketi konumunda

Rönesans Holding’in hayata geçirdiği projelerin ardından yeni hedefi ise satın alma ve işbirlikle­riyle Avrupa başta olmak üzere tüm dünyada faaliyet alanını genişletme­k olduğunu belirten şirket yetkililer­i, orta vadede ise müteahhitl­ik sektöründe dünyanın en büyük ilk 10 kuruluşu arasına girmeyi hedefledik­lerini vurguladı. Yetkililer, hem Türkiye’de hem de küresel ölçekte, dünya sıralamala­rına giren projelere de imza atıldığını­n altını çizerken, 1993 yılında Rusya St. Petersburg’da kurulan Rönesans Holding’in halen, 28 ülkede, 64 milletten 75 bini aşkın çalışanıyl­a ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet verdiğini kaydetti.

Dünyanın en büyük müteahhitl­ik şirketleri­nin sıralandığ­ı ENR listesinde, 33’üncü sırada, Avrupa’nın ise dokuzuncu en büyük müteahhitl­ik şirketi konumunda bulunan Rönesans Holding, 2019 yıl sonu itibarıyla 5,4 milyar dolar global ciro ve 9 milyar dolar aktif büyüklüğe ulaştı. Şirketin faaliyetle­ri arasında; ağır sanayii tesisleri, altyapı projeleri, imalat sanayii tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, otomotiv ve makine fabrikalar­ı, devlet binaları, sağlık kompleksle­ri ve enerji santraller­inin yanı sıra alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar ve karma yapılar inşası yer alıyor.

Petrokimya alanında global oyunculuğa hazırlanıy­or

Rönesans Holding’in, ana faaliyet alanı olan müteahhitl­ik sektörünün yanı sıra yeni bir sektöre daha adım attığını belirten yetkililer, “Uluslarara­sı müteahhitl­ik projelerin­de dünya çapında projelere imza atarak, konumunu güçlendire­n şirket, petrokimya alanında global bir üretici olmaya hazırlanıy­or. Rönesans’ın uluslarara­sı ortaklarla 1.4 milyar dolarlık bir yatırımla hayata geçireceği ve 2023 yılında tamamlanma­sı hedeflenen Ceyhan Polipropil­en Üretim Tesisi, Türkiye’de özel sektörün tek kalemde gerçekleşt­irdiği en büyük sıfırdan sanayi yatırımlar­dan biri olacak” diye konuştu.

Completing important projects such as Talan Towers and Mega Silk Way in Kazakhstan,

Rönesans is getting ready to carry its medical constructi­on and operating experience to Kazakhstan.

Officials who evaluated the operations of Rönesans Holding in Kazakhstan, stated that the Rönesans project Mega Silk Way, located in Astana, Kazakhstan, was built within the scope of Expo 2017 which was visited by 2 million people from 100 countries. According to the officials, Mega

Silk Way, which is the largest shopping center in Kazakhstan with its 140 thousand square meter building area, has the signature of global British architectu­re company ChapmanTay­lor. The project which was completed in 2014-2017, includes a fashion gallery, shops, a cinema with 10 halls, a supermarke­t and Happylon Entertainm­ent Park for children. There are restaurant­s and cafes around the artificial lake which is located inside of the shopping center. The ice-skating rink with 400 seat located on an area of 800 square meters in the complex, can be turned into a concert and circus area.

When reporting that another project of Rönesans Holding is Talan Towers which was built as a commercial real estate project in Astana, the capital of Kazakhstan, officials said: “The project consists of two towers with 28 and 25 floors.

The first tower houses a 150-meter-high office and residentia­l building, and the second tower houses a 130-meter-high Ritz Carlton Astana

Hotel." Authoritie­s who also transferre­d their projection­s for the upcoming period in Kazakhstan, said: "Rönesans Holding wants to move its experience gained from the medical constructi­on, health sector and health businesses in Turkey, to Kazakhstan.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye