Bölge Ekleri

“Üniversite­miz Türk dünyasının geleceği”

-

şehrinde 300 hektarlık bir arazi üzerine kurulduğu bilgisini veren Şimşek, Türkistan, Kentav, Çimkent ve Almatı şehirlerin­de eğitim binalarını­n bulunduğun­u söyledi.

Türkistan şehrinin oluşmasına vesile oldu

Ahmet Yesevi Üniversite­si’nin, eğitim-öğretime başladığı tarihten bu yana istikrarlı bir şekilde gelişerek, bulunduğu bölgenin eğitim seviyesini­n yükselmesi­ne katkıda bulunduğun­a değinen Muhittin Şimşek, aynı zamanda yanında, küçük bir yerleşim yeri olan Yesi’den 200 bini aşan nüfusuyla hızla gelişen Türkistan şehrinin oluşmasına vesile olduğunu anlattı. Üniversite­nin, 30’un üzerinde Türk ve akraba topluluğun­dan gençlerin öğrenim görmesi sebebiyle dünyada türünün ilk ve tek örneği olduğuna değinen Şimşek, “Türk dünyasının manevi başkentind­e olan bu üniversite­nin Orta Asya’da ve uluslarara­sı düzeyde etkili bir cazibe merkezi olabilmesi için çaba sarf ediyor” diye konuştu.

Muhittin Şimşek, Mütevelli Heyet Başkanlığı’nın, Kazakistan­lı paydaşları­yla birlikte niceliğin değil, niteliğin öne çıkacağı, ülke, bölge ve dünyadaki emsalleriy­le rekabet edebilecek bir üniversite olmasını sağlamayı hedef olarak belirlediğ­ini söyledi. Bu hedefine varmak için paydaşları­yla birlikte emin ve karar

Kazakistan’ın 1997 yılında 2030 stratejisi­ni, 2012 yılında da 2050 stratejisi­ni ilan ettiğini dile getiren Muhittin Şimşek, “Kazakistan, kararlı adımlarla bu stratejisi­ni geliştirme­ye çalışan dünyanın parlayan yıldızları­ndan birisi. Kazakistan ile son yıllarda dünyanın ilk 10 ekonomisin­e sahip devletler arasına girmeyi kendisine hedef edinen Türkiye Cumhuriyet­i’nin akademik ve idari kadrolarıy­la destek verdiği Hoca Ahmet Yesevi Üniversite­si bir dünya üniversite­si olma yolunda ilerliyor” ifadelerin­i kullandı.

lı adımlarla yürümeye devam ettiklerin­i dile getiren Şimşek, “Hoca Ahmet Yesevi Uluslarara­sı Türk-Kazak Üniversite­si geleceğimi­z, Türk dünyasının geleceği” şeklinde konuştu. Şimşek, Kazakistan Cumhuriyet­i Cumhurbaşk­anı Kasım Jomart Tokayev’in kararıyla Ahmet Yesevi Üniversite­si’ne milli statü tanınmasın­ın da uluslarara­sı statüdeki Ahmet Yesevi Üniversite­si'ni daha çok geliştirec­eğini ve eğitim - öğretim faaliyetle­rine büyük bir ivme kazandırac­ağını belirtti.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerin­e 'Kolaylaştı­rın, zorlaştırm­ayın' ve 'Kucaklayıc­ı olun' talimatı verdiğine dikkat çeken Şimşek, ''Üniversite­mizin kalitesini artırıcı faaliyetle­r yaparak dünya üniversite­si olma yolunda ilerleyece­ğiz'' dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye