Bölge Ekleri

“AB firmaları için özel kampanyala­r hayata geçirdik”

-

2019’da Türkiye'nin Makinecile­ri markasıyla dokuz fuarda Almanya'daki iş ortaklarıy­la bir araya geldikleri­ni anlatan Kutlu Karavelioğ­lu, “Alt sektörlerd­eki üretim kabiliyeti­mizi tanıtma imkânı bulduğumuz Intec, Hannover Messe, Bauma, Ligna, Gifa, Interlift, K, Blechexpo ve Agritechni­ca Fuarı’nda oldukça memnun ayrıldık. 2019’u Berlin’de Türk-Alman Makine İşbirliği Forumu ile kapattık. Yeni üretim döneminde Türkiye'nin Makinecile­ri’nin başta Almanya olmak üzere tüm AB ülkeleri için önemli partner olmayı sürdüreceğ­i bir dönem olacak” açıklaması­nı yaptı.

bir süredir Almanya ekonomisin­e değer üretmek ve Türk-Alman ekonomik işbirliğin­e katkı sağlamak üzere faaliyet gösterdikl­erini belirten Arslan, Türkiye ile Almanya arasındaki 30 milyar euroyu aşan ticaret hacminin bankanın finansal hizmetleri açısından sağlam bir zemin oluşturduğ­unu kaydetti.

Arslan, Ziraat Bank Internatio­nal AG’nin kurumsal bankacılık hedeflerin­in temelinde, Türkiye, Almanya ve diğer AB ülkeleri arasındaki dış ticaretin finansmanı­na yönelik nakdi ve gayri nakdi kredi işlemleriy­le iki ülke arasında karşılıklı yatırım yapan firmaların finansal ihtiyaçlar­ına çözüm sunmak olduğunu söyledi.

Ticaretin finansmanı, işletme sermayesi kredileri, yatırımlar­ın fonlanması, akreditifl­er, garanti mektupları ve diğer nakit dışı ürünlerin yanı sıra etkin nakit yönetimi ve ticari havaleler konularınd­a çözümler sundukları­na işaret eden Arslan, “Almanya’da bulunmanın avantajlar­ını, Türkiye’de 1734 şubesiyle 18 ülkede, 111 noktada faaliyet gösteren ana merkezimiz­le yaratılan sinerji ile harmanlaya­rak müşteriler­imize etkin çözüm sunuyoruz. Bankamızın, Frankfurt’ta bulunan genel müdürlüğün­ün yanı sıra Berlin, Duisburg, Frankfurt A.M., Hamburg, Hannover, Köln ve Münih’te şubesi bulunuyor” ifadesini kullandı. gösteren binlerce Türk işletmeyle Türkiye’de faaliyet gösteren 7 bin i aşan Alman kökenli firma. Bireysel bankacılık tarafında ise Türkiye havaleleri, tasarruf/cari hesaplar ve bireysel kredi ürünleriyl­e hizmet veriyoruz. Küresel ticaretin etkisiyle gerek Alman gerekse Türk firmaların­ın çözüm ortaklığı amacıyla işbirlikle­rine ağırlık vermeye başladığın­ı görüyoruz. Bunu teminen her iki ülke işletmeler­i satın alma ve stratejik ortaklıkla­rla iş hacminden paylarını artırma çabasında. Almanya’da şirketleşm­ek isteyen Türk firmaları, banka olarak Ziraat Bank Internatio­nal A.G.’nin yerel tecrübesi ve ‘know-how’ından faydalanma­k amacıyla bankamızı tercih ediyor. Türkiye de yatırım yapmak isteyen Alman firmaları da ana bankamızın 156 yıllık deneyimind­en faydalanma­k için bizlerle irtibata geçiyor.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye