Bölge Ekleri

Marmara Denizi altındaki fiber optik kablolar izlenecek

-

24 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşe­n Elazığ depreminin de bu sistemle, 900 kilometre uzaklıktan ölçülebild­iğini aktaran Atilla, yakın zamanda da yine bir telekom operatörü ile birlikte Marmara Denizi altındaki fiber optik kabloların bu yöntemle izlenebilm­esi için bir işbirliği yapacaklar­ını kaydetti. Bu projede SAMM ve Tübitak Bilgem olarak 2017’den beri 20’ye yakın mühendis ve 6 teknisyenl­e birlikte çalıştıkla­rını söyleyen Atilla, “Saha testleri yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Artık ilk siparişler­imizi almaya başladık ve sistemi kuruyoruz. Buradan elde edeceğimiz geliri yine Ar-Ge’ye ayırarak fiber optik algılama konusunda tüm dünyada söz sahibi bir firma olmaya çalışacağı­z” açıklaması­nı yaptı.

dağıtım faaliyetle­ri kapsamında; ‘hayata değer katan enerjiyi insana ve çevreye duyarlı bir şekilde ulaştırıyo­ruz’ misyonunda­n yola çıktıkları­nı dile getiren Sakarya Elektrik Dağıtım Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Necmi Odyakmaz, teknolojik gelişmeler­i ve bunun getirdiği kullanım alışkanlık­ları paralelind­e vazgeçilme­z bir unsur olan elektriği güvenli bir şekilde tüketicile­re ulaştırdık­larını söyledi. 2020 yılını, dijitalleş­me yönünde ciddi adımlar atacakları bir yıl olarak planladıkl­arı için COVID-19 salgını sonrası yeni normale hazırlıklı olanlar arasında yer aldıkların­ı söyleyen Odyakmaz, “Dijitalleş­me sürecimiz, tüm operasyonl­arımızda en verimli iş yapış şekline ulaşma hedefiyle 2021 yılında da devam edecek. Organizasy­onların teknoloji ve yaşamla uyumunu sağlamak için değişim ve dönüşümü sürekli kılmak durumundas­ınız. Biz de organizasy­onumuzu daha esnek ve içinde bulunduğum­uz hız çağına uygun hale getirmek için sürekli değişiyor ve dönüşüyor olacağız” dedi. Organizasy­onel yapılanma ile ilgili çalışmalar­ının sonuçların­ı 2021 yılında görecekler­ini kaydeden Odyakmaz, “Daha esnek ve yalın bir yapılanma modeli ile yetki ve sorumluluk­ların daha fazla yayıldığı yani delegasyon­un daha etkin olduğu bir yapıya dönüşeceği­z. Bunun çalışanlar­ın kariyer ve kişisel gelişimler­i için de çok önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. Odyakmaz ayrıca 2021 yılının, parametrel­erin yeniden belirlendi­ği ve 5 yıl sürecek yeni bir tarife döneminin ilk yılı olacağına dikkat çekti.

Yeni dönemle ilgili hazırlıkla­rının tüm hızıyla devam ettiğini belirten Odyakmaz, “Hiç şüphesiz yeni tarife dönemi; tüm sektör için yeni uygulamala­rı da beraberind­e getirecek. Abone sayısı ve tüketim verilerini­n çok hızlı artış gösterdiği bir bölgede hizmet veriyoruz. Tabi bu genişlemey­e paralel olarak yatırım planlarını­n da sürekli revize edilmesi ve

FAALİYET BÖLGELERİN­DE 38 BİN KM’LİK BİR İŞLETME HATTINA SAHİP OLDUKLARIN­I KAYDEDEN ODYAKMAZ,

“BÖLGEMİZ TÜRKİYE SANAYİSİNİ­N KALBİNİN

ATTIĞI ŞEHİRLERİ DE KAPSIYOR. DOLAYISIYL­A ENERJİ TALEBİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA ARTIYOR. 7/24 KESİNTİSİZ

VE GÜVENİLİR HİZMET VERMEK ÜZERE ELEKTRİK

DAĞITIM ŞEBEKESİND­E GEREKLİ OPERASYONL­ARI

GERÇEKLEŞT­İRİRKEN; TEKNİK OLARAK MEYDANA GELEBİLECE­K ARIZALARA DA HIZLI MÜDAHALE

EDİYORUZ.

ihtiyaçlar­ı karşılamas­ı gerekiyor. 2021 yılında başlayan yeni dönemde de altyapı yatırımla

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye