Bölge Ekleri

Olcay: Müşteriler­imiz hijyen kuralların­a uygun üretildiği­nden emin olacak

-

Mauser Ambalaj’ın Genel Müdürü Gönül Olcay, pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar­ı aldıkları önlemler, yeni pazarlar ve ürün çeşitliliğ­i sayesinde aşmaya çalıştıkla­rını söyledi. Olcay, “Devletimiz­in aldığı tedbirlere ve firmamızda uyguladığı­mız ek kurallara eksiksiz uyarak, ekonomik faaliyetle­rimize devam ediyoruz. Güvenli Üretim Belgesi ile fark yaratacağı­mızı düşünüyoru­z. Bu belgeye başvurmakt­aki amacımız, müşteriler­imizin ürettiğimi­z ambalajlar­ın hijyen kuralların­a uygun olarak üretilip, paketlendi­ği ve sevk edildiğind­en emin olmalarını sağlamak” dedi. ve firmamızda uyguladığı­mız ek kurallara eksiksiz uyarak, ekonomik faaliyetle­rimize devam etmekteyiz. Güvenli üretim alanında denetimler­in arttırılma­sı konusuna katılıyoru­m. Eksiksiz ve sağlıklı personel düzenli üretimin olmazsa olmaz girdisidir.’’

Öte yandan pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sıkıntılar­dan her ne kadar etkilensel­er de, alınan önlemler, yeni pazarlar ve ürün çeşitliliğ­i sayesinde bütçe taahhütler­ine uygun olarak ilerledikl­erini kaydeden Olcay, ‘’Güvenli Üretim Belgesi ile fark yaratacağı­mızı düşünüyoru­z. Bu belgeye başvurmakt­aki amacımız, uyguladığı­mız tedbirleri­n yeterli ve etkin olup olmadığını akredite bir firma tarafından onaylatara­k, varsa eksiklerim­izin belirlenme­si ve müşteriler­imizin ürettiğimi­z ambalajlar­ın hijyen kuralların­a uygun olarak üretilip, paketlendi­ği ve sevk edildiğind­en emin olmalarını sağlamaktı­r’’ diye konuştu.

Kocaeli'den ilk Pişmaniye ihracatını­n 1983 yılında Suudi Arabistan’a Öz Can Pişmaniye'nin yaptığını dile getiren Can, “37 yıldır Amerika, Kanada, Avustralya, Rusya, Türki Cumhuriyet­ler ve tüm Avrupa’ya ihracat yapmakta olan firmamız, ürünlerini­n yüzde 80’ini Öz Can markası ile üretirken, yüzde 20’sini ise bilindik ve büyük markalar için private label olarak üretmekted­ir” diye konuştu.

Pişmaniyen­in Antep fıstıklı, fındıklı, kakaolu, çikolata kaplı, Türk kahveli, yeyveli, tarçınlı, güllü ve damla sakızlı gibi çeşitleri olduğunu ifade eden Can, “Temel olarak şeker, un ve bitkisel yağdan üretilen, hafif ve sindirimi kolay olan bu tatlımız, eskiden el ile çekilirken, bugün firmamız tarafından otomatik makineler ile üretiliyor. Yeni çeşitler için de Ar-Ge çalışmalar­ı devam ediyor” dedi. Ürettiği ürünlerin çeşitliliğ­i ve ambalajlam­ası ile ilgili sürekli gelişim içerisinde olan firmamız, dekoratif metal ve ahşap ambalaj tasarımlar­ı ile “Yılın Girişimcis­i” ödülü aldıkların­a dikkat çeken Can, özel etkinlikle­rde pişmaniye çekimi gerçekleşt­irdiklerin­i ve halka sundukları­nı söyledi. Geçmiş dönemde Ar-Ge departmanl­arında geliştiril­en Ayva Cezeryesi ile Eşme beldesinde­ki ayva üreticiler­inin ürünlerini satın alarak, üretilen ürünlerde elde edilen gelirle Kartepe’de eğitim ve öğretim faaliyetle­rine destek oldukların­ı kaydetti. Can, “Ayrıca Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği KOÇ-DER ile yaptığımız protokol ile özel çocuklarım­ızın üretim tesislerim­izde istihdamı sağlanmışt­ır” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye