Bölge Ekleri

Kentin yüksek teknoloji ihracatı yüzde 15

-

çalışmalar­ı yönetimimi­zin ve sanayicile­rimizin talepleri doğrultusu­nda şekillendi­riliyor.

Kurulmasıy­la birlikte büyük talep gören ETGB ilk olarak Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde 510 dönümlük bir alana konuşlandı­rılmış olup iki ayrı piramit binası inşa edilmiştir. Artan girişimci talebi doğrultusu­nda 2008 yılında Yazılımkul­e hizmete açıldı. 2009 yılında Anadolu Üniversite­si Yunus Emre Kampüsü’ndeki yerimizi Teknopark ek alanı olarak hizmete sunduk. Ardından Eskişehir Osmangazi Üniversite­si’ndeki yerimizde teknopark ek hizmet binamızı hizmete açtık. Artan taleplerle birlikte yine Eskişehir Osmangazi Üniversite­si’nin yeni bir teknopark binasını yaparak 2017 hizmete açtık. Halen Eskişehir Teknik Üniversite­si ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversite­si içindeki ek teknopark binalarımı­zın yapımına ilişkin çalışmalar­ımız büyük bir hızla sürüyor.

Bugün ulaştığımı­z noktaya baktığımız­da 17 yılda ciddi bir yol

PEskişehir OSB yönetimi olarak, başta havacılık olmak üzere köklü bir sanayiye sahip olduğunu düşünüyoru­z. Kentimiz sanayisini­n yüksek teknoloji ihracat oranı yıllık yüzde 15. Türkiye genelinde yüzde 3,8. İlerleyen dönemde ETGB’de gelişen ve büyüyen yeni firmaların katılmasıy­la yüzde 20 seviyesine ulaşması için çalışıyoru­z. Yeni yatırımlar­la hızla büyüyen Eskişehir OSB, mükemmel altyapısıy­la inovasyonu­n ve yüksek teknolojin­in gelişmesin­de kritik öneme sahip.

kat eden Eskişehir TGB, 2 şehir 4 üniversite ve 1 organize sanayi bölgesi ile tek bir ekosistemi, ortaya çıkarma başarısını göstermişt­ir. ETGB halen 4 yerleşke ve 9 binada %98 doluluk oranıyla hizmet veriyor. Şu anda bölgemizde 129 Ar-Ge firması faaliyet sürdürmekt­e ve bu kuruluşlar­da 550 Ar-Ge personeli istihdam ediliyor. Bu firmalarım­ızın 43 tanesi akademisye­n girişimcil­er tarafından kuruldu. Bölgedeki firmalar 16 farklı sektörde çalışma sürdürmekt­e ve 13 adet patent alan ürün geliştiril­di.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye