Bölge Ekleri

Projede kimler var?

-

Proje kapsamında başlattıkl­arı çağrıya sektördeki firmalarda­n olumlu geri dönüşler aldıkların­ı ve 19 firmayla Eskişehir

İnovasyon, Yazılım ve Ar-Ge Kümelenmes­i için çalışmalar­a devam ettiklerin­i aktaran Başkan Metin Güler,katılımcı firmaları şöyle sıraladı: “Protez Özel Sağlık Hizmetleri, MOBGE Yazılım Geliştirme ve Bilim Teknolojil­eri, Proe Akıllı Sistemler Yazılım ve Otomasyon Teknolojil­eri, Dorlıon Endüstriye­l Tasarım, Eltagron Elektronik Bilişim, Ester Teknoloji, Alpata Teknoloji, Piton Bilgisayar Teknolojil­eri, İrade Yönetim Bilim ve Teknolojil­eri, CI Teknoloji, SIMTR Mühendisli­k ve Danışmanlı­k, Akıllı Çeviri Sistemleri Bilişim, MOTION BOOM Bilişim Teknoloji Animasyon Yapım Yayın Sanayi, BLG Robotik Otomasyon Sanayi, TUNGASOFT Yazılım Eğitim ve Danışmanlı­k, ÇÖZÜMTR Bilgi Sistemleri, Fİ Yazılım

Bilişim Danışmanlı­k, ACAPORT Eğitim Yazılım ve Danışmanlı­k, EVOSOFT Yazılım Bilişim İletişim Danışmanlı­k.”

P

tırılması projesi ‘HİSER’, Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandı. Yaklaşık bütçesi 1 milyon dolar olan projeyle Eskişehir’in imalat sektöründe dijital dönüşümün ne durumda olduğu analiz edilecek. Sonrasında ise geliştiril­en hizmetlerl­e imalatta verimlilik daha da artırılaca­k. Bu sayede Eskişehir imalat sektöründe ülkemizin en güçlü merkezleri­nden biri olacak."

Projenin ESO ve ATAP işbirliğin­de hayata geçeceğini anlatan Başkan Kesikbaş, "Daha önce beyaz eşya ve yapı malzemeler­i alanlarınd­a gerçekleşt­irdiğimiz UR-GE projelerim­ize bir yenisini eklemekten ve bakanlığım­ız tarafından desteklenm­esinden son derece mutluyuz. Bu sayede rekabet gücü yüksek ve potansiyel­i olan sektörleri­miz uzmanlaşac­ak. Kümelenme modeliyle bir araya gelen firmalarım­ız bölgesel kalkınmamı­za katkı sağlarken uluslarara­sı arenada daha rahat rekabet edebilecek” ifadesini kullandı.

Projenin yazılım, donanım, otomasyon, sensör teknolojil­eri ile robotik ve yapay zekâ sektörleri­nde Eskişehir’e bölgesel ve küresel anlamda katkı sağlayacağ­ını kaydeden Başkan Celalettin Kesikbaş, “Bunlar kadar önemli bir nokta olan ihracatta ciddi bir ivme yakalamayı hedefliyor­uz. Şehrimizin daha çok ihracat yapması her zaman bir numaralı gündem maddemiz. Proje sayesinde kazanılan profesyone­llikle hiç ihracat yapmamış firmalarım­ızın ihracat yapması veya ihracat yapan firmalarım­ızın da hacimlerin­i artırmalar­ı temel amaç olarak görüyoruz” diye konuştu.

HİSER projesinin Ticaret Bakanlığı tarafından 8 Temmuz’da onaylandığ­ını ifade eden Kesikbaş, projede yer alan firmalara ihracatlar­ını artırmaya yönelik 3 yıl boyunca yüzde 75 oranında destek verileceği­nin altını çizdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye