Bölge Ekleri

İstanbul Anadolu Yakası OSB’de üretim girdileri artış trendinde

- AYLA DEV

Tuzla bölgesinin önde gelene sanayi üsleri arasında yer alan İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAYOSB) üretimin artmasına bağlı olarak enerji tüketimler­i de yükselişe geçti. Bölgede enerji kullanım oranları 2021 Ocak’ta yüzde 4, şubatta yüzde 6, martta yüzde 23 ve nisanda ise yüzde 64 artış gösterdi.

İSTANBUL Tuzla'da bulunan İAYOSB, TEM otoyoluna 1, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 7 ve limana 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Mevcut konumu İAYOSB’yi yatırım konusunda stratejik bölgeler arasında yer almasını sağlarken hali hazırda 80 hektarda 153 sanayi bölgesi faaliyet gösteriyor. Bölgede 154 firmanın faaliyet gösterdiği­nin altını çizen İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi (İAYOSB) Müdürü Ayla Dev, bölgede yapılaşma oranının yüzde 99 olduğunu ve faaliyete geçen parsel doluluk oranın ise yüzde 96 dolayında yer aldığını belirtti. Bölgede 2021 yılının ilk 4 aylık süreci için faaliyete geçen tesis sayısının 2020 yılıyla benzerlik gösterdiği­ni dile getiren Dev, “Ancak yatırım miktarları­nın geçtiğimiz seneye göre daha fazla olduğu gözlemlend­i” şeklinde konuştu. Kapanmaya rağmen bölgedeki enerji tüketimler­inin artığını ve buna bağlı olarak üretim girdilerin­in de pozitif yönde etkilendiğ­inin altını çizen Dev, “Üretimin artmasına bağlı olarak enerji tüketimler­i de artış gösterdi. Bölgede enerji kullanım oranları 2021 Ocak’ta yüzde 4, şubatta yüzde 6, martta yüzde 23 ve nisanda ise yüzde 64 artış gösterdi. Bu ivmenin sene sonuna kadar devam edeceğini umuyoruz” şeklinde konuştu.

40 PROJE ARASINA GİREREK HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI

Birçok kurum ve kuruluşun, sanayicile­re katkısı olacak her türlü hibe, destek ve proje çağrıların­ı takip ettiklerin­i kaydeden Ayla Dev şunları söyledi: “Bölgemizde­ki firmalara bilgisi verilmekle birlikte uygun gördüğümüz bazı çağrılara proje üreterek ya da ortağı olarak müdahil oluyoruz. Bu doğrultuda devam eden ve sonuç beklediğim­iz projelerim­iz de mevcut. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı AB Katılım Öncesi Mali Yardım Programı kapsamında, İstanbul Sanayi Odası koordinatö­rlüğünde yürütülen ve proje ortağı olduğumuz ‘Yapısal İşbirliği ile İSG

Alanında Kapasiteni­n Artırılmas­ı Projesi’ Avrupa Birliği (AB) tarafından yaklaşık 400 başvuru arasından seçilen 40 projeden biri olarak hibe almaya hak kazandı. İSG gereklilik­lerinin yerine getirilmes­i için sanayicile­rimize yardımcı olunması amaçlanan projeyle; bölgemizde faaliyet gösteren çok tehlikeli sınıfta yer alan işletmeler­imiz için tesise ait risk analizleri ve aksiyon planları hazırlanac­ak.

AR-GE ÇIKTILARIN­IN TİCARİLEŞT­İRİLMESİ HEDEFLENİY­OR

İstanbul Kalkınma Ajansı Yenilikçi Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında gerçekleşt­irilmiş olan ve iştirakçis­i olduğumuz Yenilikçi Arayüz Yapıları Platformu (YAY) projesinin devamı niteliğind­e olan, Ar-Ge sonuçların­ın ekonomik ve sosyal faydaya dönüşmesin­i sağlayan Yenilikçi Üretim ile Katma Değer YAY-YÜKA Platformu projesi için adım atıldı. Ayrıca, ihracatçıl­arımızın, ihracat yapmak isteyen fir

FIRMALARIM­IZIN IŞ YAPTIĞI VEYA YAPMAYI PLANLADIĞI ÜLKELER ILE HEYET ZIYARETLER­I ORGANIZE EDILEREK SANAYICIMI­ZIN YENI IŞ BIRLIKLERI­NE DESTEK OLUYORUZ.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye