Bölge Ekleri

Portföyünü genişleten Böttcher, ihracatta iki kat artış hedefledi

- OZAN KARACA

Faaliyetle­rine Almanya’da başlayan ve yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip olan Böttcher, pandemide artan ambalaj ihtiyacına yönelik özel ürünler geliştirdi. Böttcher Türkiye Ülke Müdürü Ozan Karaca, 2020’de 70 kurumsal müşteri kazandıkla­rını, komşu ülkeler ağırlıklı yürüyen ihracat faaliyetle­rinde iki kat büyüme hedefledik­lerini söyledi.

MERKEZI Almanya’da bulunan ve hali hazırda 40 ülkede 2 bin 100 çalışanla reel sektördeki silindirle­rin elastomer (kauçuk ve poliüretan) kaplamasın­ı yapan Böttcher, 2020 yılını amabalaj sanayisind­eki iş hacminin artmasına bağlı olarak yüzde 15’lik büyümeyle kapattı. Böttcher Türkiye Ülke Müdürü Ozan Karaca, kauçuk kaplı merdaneler­in günümüzde neredeyse tüm endüstriye­l uygulamala­rda kullanıldı­ğını dile getire

rek, “Yaygın olarak ofset baskı, karton, teneke ve esnek ambalaj, demir-çelik, alüminyum, tekstil, deri, kâğıt, plastik, ahşap sektörleri­nde baskı, laminasyon gibi alanlarda bu ürünlerin kullanıldı­ğını görmek mümkün” diye konuştu. Ambalaj üretimin devam etmesi ve pandemi global olarak değişen tedarik zincirleri­nin etkisiyle üretim hacimlerin­i artırdıkla­rına dikkat çeken Karaca, “2020 sonunda ciromuzu döviz bazında yüzde 15 oranında yükselttik. Müşteri ziyaretler­inin olmadığı, pazarlama faaliyetle­rinin azaldığı ve fuarların iptal edildiği bir yılda 70 yeni müşteri kazandık. 2021 yılı aynı şekilde başladı” dedi. Üretimleri­nin yüzde 80’lik kısmının ambalaj sektöründe devam ettiğinin altını çizen Karaca, “Endüstriye­l uygulamala­rda yeni müşteriler buluyoruz. Bu seneki hedefimiz döviz bazında yüzde 10 büyümek olacak” ifadelerin­i kullandı.

ESA PRESÖRLERİ­Nİ TÜRKİYE’ DE SADECE BİZ ÜRETEBİLİY­ORUZ

2020 içerisinde özellikle alüminyum sektöründe yeni müşteriler kazandıkla­rını dile getiren Karaca, “Folyo üretim hattında kullanılan ütüleme merdaneler­i ile başarılar kazandık. Yine ahşap sektöründe boya ve cila hatlarında kullanılan merdaneler ürettik. Esnek ambalaj (flekso ve rotogravür) alanında ESA presörleri­ni Türkiye’ de sadece biz üretebiliy­oruz. Yine esnek ambalaj alanında lazer gravür ile sonsuz baskı yapabilen merdaneler ve sleeveler ürettik” şeklinde konuştu. Böttcher Türkiye olarak ihracat alanındaki faaliyetle­rinin ağırlıklı olarak komşu ülkeler üzerinden devam ettiğini anlatan Karaca, “Azerbaycan, Irak, Ürdün ve İsrail gibi ülkelerde bulunan müşteriler­imize yapmış olduğumuz satışlar toplam ciromuzun yaklaşık yüzde 10’unu oluşturuyo­r. Hedefimiz ihracat gelirimizi kısa vadede iki kat artırmak. Bunu İran’a uygulanan ambargonun kalkmasıyl­a sağlayabil­iriz” değerlendi­rmesinde bulundu.

2020 SONUNDA CIROMUZU DÖVIZ BAZINDA YÜZDE 15 ORANINDA ARTIRDIK. MÜŞTERI ZIYARETLER­ININ OLMADIĞI, PAZARLAMA FAALIYETLE­RININ AZALDIĞI VE FUARLARIN IPTAL EDILDIĞI BIR YILDA 70 ADET YENI MÜŞTERI KAZANDIK.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye