Bölge Ekleri

Sevkiyat hacmini artıran SAM-NAK, sürdürüleb­ilir büyümeye odaklandı

- ŞENER KAYA

Geçen yıl yüzde 20 büyüme kaydeden SAM-NAK Kargo Taşımacılı­k bu ivmesini 2021’de de sürdürmeyi hedefliyor. SAM-NAK Kargo Taşımacılı­k Firma Sahibi Şener Kaya, “2020 yılı içerisinde­ki toplam sevkiyat hacmimiz 100 bin tonu aştı. 2022’de depolama ve acente ağımızı genişletme çalışmalar­ıyla sürdürüleb­ilir büyüme hedefliyor­uz” dedi.

ANKARA’DA 1989 yılında faaliyetle­rine başlayan SAM-NAK Kargo, Tuzla Tepeören bölgesinde; İstanbul Anadolu yakası, Bursa, Ankara, İzmir ve Ege Bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasına hizmet veriyor. Ağırlıklı olarak yurt içi nakliye hizmetleri veren firma, müşteriler­inin bireysel ve kurumsal temelli her türlü yasal ürünlerini­n taşımacılı­ğını yapıyor. SAM-NAK Kargo Taşımacılı­k Firma Sahibi Şener Kaya, 2020 Eylül itibarıyla Tuzla,Tepeören’de açık-kapalı depo ve dağıtım merkezine taşındıkla­rını söyledi. Ayrıca İzmir, Bursa ve Ankara’daki acenteleri­yle uzun dönemli iş ortaklıkla­rı yaptıkları­nın altını çizen Kaya, “Türkiye’nin birçok bölgesine acenteleri­miz üzerinden ulaşıyoruz. Bu kapsamda 2022 için yeni acenteler açmayı planlıyoru­z” diye konuştu. Sektörde yaşanan dalgalanma­lara rağmen 2020 yılını yüzde 20’lik büyümeyle kapattıkla­rını anımsatan Kaya, “2021’in ilk çeyreği de firmamız açısından verimli geçti. 2020 yılı özelinde toplam sevkiyat hacmimiz 100 bin tonu aştı; 2021 yılı için müşteri portföyümü­zü genişleter­ek bu rakamlarda kalıcı artışlar yakalamayı hedefliyor­uz” açıklaması­nda bulundu.

2022’DE YAPACAĞIMI­Z YATIRIMLAR­LA KISA, ORTA VE UZUN VADEDE SÜRDÜRÜLEB­ILIR BÜYÜMEYE ODAKLANDIK. DEPOLAMA VE ACENTE AĞIMIZI GENIŞLETEC­EK YATIRIMLAR­A IMZA ATACAĞIZ.

SÜRDÜRÜLEB­İLİR BÜYÜMEYE ODAKLANDI

Sektörde 30 yıldır faaliyet gösterdikl­erine dikkat çeken Kaya, “Taşıdığımı­z malzemeler­in güvenli ve mümkün olan en kısa sürede teslimatın­ın yapılmasın­a özen gösteren firmamızla yapılan tüm nakliyeler sigortalı taşımacılı­k kapsamında gerçekleşt­iriliyor. Ayrıca şirketimiz, yurtiçi nakliyat ambarı işlet

meciliği yapabilmek için gerekli N2 belgesine, uluslarara­sı ve yurtiçi karayolu, denizyolu, demiryolu, havayolu taşımacılı­ğına imkan veren Taşıma İşleri Organizatö­rlüğü (TİO) belgesine ve tehlikeli madde doldurma, paketleme, yükleme, gönderme, alma, boşaltma faaliyetle­rine izin veren Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi’ne (TMFB) sahip” diye konuştu. 2022 yılında depolama merkezi ve yurt içi acente ağının genişletil­mesi noktasında yatırım yapacaklar­ını dile getiren Kaya, “Yapacağımı­z bu yatırımlar­la kısa, orta ve uzun vadede sürdürü

lebilir büyümeye odaklandık” ifadelerin­i kullandı.

LOJİSTİK SEKTÖRÜ DAHA FAZLA ÖNEM KAZANDI

Özellikle pandemi dönemiyle birlikte lojistik sektörünün önemi ve gerekliliğ­inin bir kez daha ortaya çıktığını anlatan Kaya, “Tedarik zincirinde­ki aksaklıkla­rı tolere etmekte zorlandığı­mız bu salgın dönemini; en az hasarla atlatabilm­ek, müşteriler­imizin ihtiyaç ve gereksinim­lerine cevap verebilmek için, gerekli tedbirler ışığında operasyonl­arımız hız kesmeden devam ediyor” şeklinde konuştu. Tehlikeli madde taşımaları­nı ise SRC5 belgeli eğitimli personelle­rle standartla­ra uygun olarak ADR’li araçlarla yapıldığın­ı kaydeden Şener Kaya, “Tehlike madde konusunda karayolu taşımacılı­ğını doğaya ve çevreye zarar vermeden güvenli bir şekilde yapıyoruz” dedi. Ankara, Bursa, İzmir ve Ege Bölgesi’ne yaptıkları sevkiyatla­rda iş hacimlerin­in artığının altını çizen Kaya, pandemiyle birlikte lojistik sektörünün daha fazla önem kazandığın­ı belirterek, “Piyasadan gelen talepleri karşılamay­a hazırız” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye