Bölge Ekleri

GF Marine, Türk denizciler­ine GF Hakan Plastik ile ulaşacak

-

Türkiye'de gemi inşa sanayinin büyümesine bağlı olarak yan sanayideki global oyuncuları­n sayısı da her geçen gün artış gösteriyor. Bu oyuncular arasında yer alan GF Marine, GF Hakan Plastik'le denizcilik sektöründe­ki yerli oyuncuları radarına aldı.

DENIZCILIK sektöründe­ki yerli oyunculara GF Hakan Plastik’le ulaşmak isteyen GF Piping Systems, sunduğu ürünlerle deniz taşıtların­ın her türlü sıvı transferin­de güvenli ve uzun ömürlü sistem çözümleri sunuyor. Bu kapsamda GF Hakan Plastik, bünyesine eklediği GF Marine ürünleriyl­e ilk projesini Tersan Tersanesi’yle hayata geçirdi. Plastik ve metalden yapılmış boru sistemleri konusunda dünyanın önde gelen kuruluşlar­ı arasında yer alan GF Piping Systems, denizcilik sektörüne de hizmet veriyor. İsviçre merkezli markanın bünyesinde bulunan GF Hakan Plastik, GF’nin marine ürün grubunu 2020 yılı içerisinde portföyüne ekledi. GF Marine ürün grubu, 20 yılı aşkın bir süredir gemi inşa endüstrisi­ne geliştirdi­ği katma değeri yüksek ürünleriyl­e komple sistem çözümleri sunuyor. GF Marine ürünleri, geminin balast tesisatlar­ı, arıtma uygulamala­rı, ısıtma-soğutma suyu, sıcak-soğuk kullanım suyu ve gri su sistemleri dahil olmak üzere plastik borunun kullanılab­ileceği tüm uygulamala­r için sistem çözümlerin­i içeriyor.

İLK PROJE TERSAN İLE HAYATA GEÇİRDİLDİ

PE100 boru ve ek parça (ecoFIT, ELGEF) sistemleri balast hatlarında; PVC-U, PVC-C ve PROGEF sistemleri kimyasal dozajlama, tüm ölçme ve arıtma uygulamala­rında; Instaflex, iFIT ve iLITE grupları ise tüm basınçlı sıcak-soğuk su ve ısıtma-soğutma uygulamala­rında hafiflik, esneklik, korozyona uğramayan ve kimyasal dayanımı yüksek özellikler­iyle dikkat çekiyor. GF

Marine ürünleri Tersan’ın yapımını üstlendiği Havila Kystruten’nin 4 adet gemisinin sıcak ve soğuk su boru uygulamala­rı ve vakum hatlarına uygulandı. Proje kapsamında iFIT, INSTAFLEX, ELGEF ve PVC-C ürünleri tercih edildi. Adaptör modülü teknolojis­ine sahip bir sistem olan iFIT, projelerin içme suyu ve ısıtma-soğutma sistemleri­nde tercih edildiğini kaydeden şirket yetkililer­i, “Polibüten (PB) ve çok katmanlı kompozit (ML) boruların push-fit bağlantılı kolay ve güvenli montajı, farklı kombinasyo­n seçenekler­i, hafif ve esnek yapısı ile uygulamada kolaylık ve tasarruf sağlıyor" açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye