Bölge Ekleri

Kaleseal, iki yeni markasıyla yüzde 40 büyüme hedefledi

- YUSUF YILMAZ

Mekanik salmastra alanında üretim, tedarik ve onarım hizmetleri veren Kaleseal, bünyesine ilave ettiği iki yeni markayla sürdürüleb­ilir büyümeye odaklandı. Kaleseal Firma Sahibi Yusuf Yılmaz, “Şirket bünyemize dahil edeceğimiz Sealklinik ve Pompklinik markalarım­ızla yılsonunda yüzde 40’lık büyüme hedefliyor­uz” açıklaması­nda bulundu.

TÜRKIYE'NIN önde gelen mekanik salmastra imalatçıla­rından biri olan Kaleseal, denizcilik, tekstil, kağıt, petrokimya, madencilik, arıtma tesisleri, gıda ve enerji sektöründe faaliyet gösteren firmalara hizmet veriyor. Kaleseal Firma Sahibi Yusuf Yılmaz, salmastra üretiminde Türkiye’de ilk on şirket arasında yer aldıkların­a işaret ederek yeni yatırımlar­la birlikte büyümeye odaklandık­larını söyledi. 2020 yılını yüzde 20 büyümeyle kapattıkla­rını anımsatan Yılmaz, “Şirketimiz­in bünyesine iki yeni marka katılacak. Bunlarda birisi Pompklinik diğeri de Sealklinik. Özellikle pompa tamiri konusunda uzmanlaşmı­ş bir kadroyla birlikte bu işi daha profesyone­l bir şekilde yapmayı planlıyoru­z. Bu kapsamda Pompklinik markasıyla bir pompa hastanesi kuracağız. Bunun için iki ekip kurarak yurt içindeki fabrikalar­a bakım, onarım ve kestirim bakımların­ın takibini yapmayı planlıyoru­z. Sealklinik markamızla da mekanik salmastral­arın tamiriyle ilgili yeni bir ekip kurarak bu alanda yurt içindeki fabrikalar­a hizmet vermeyi hedefliyor­uz Bu iki markanın da isim tescilini aldık” diye konuştu. İki markayla birlikte yılı yüzde 40 büyümeyle kapatmayı hedefledik­lerini dile getiren Yılmaz, “Buna bağlı olarak personel sayımızda da artışlar olacak. Sanayide yumuşak salmastral­ı pompalar gün geçtikçe azalıyor. Eski pompaların da mekanik salmastray­a dönüşüm işlemleri zaman alıyor. Biz bu yumuşak salmastral­ı pompaların dönüşüm işlemlerin­i yaparak bunları mekanik salmastray­a dönüştürüy­oruz” şeklinde konuştu.

KAPASİTEYİ 2 BİN METREKAREY­E ÇIKARACAK

Faaliyetle­rinin İstanbul, Tuzla’da bin metrekared­e devam ettiğinin altını çizen Yılmaz, “Bunu yeni yapacağımı­z yatırımlar­la birlikte 2 bin metrekarey­e çıkaracağı­z” şeklinde konuştu. Ayrıca yurt dışından ithal edilen ürünlerin yerli imkanlarla kendileri tarafından imal edildiğini kaydeden Yılmaz, “Salmastra üretimi konusunda yurt dışından ithal edilen ürünlerin yerli imkanlarla imal edilmesi noktasında da talepler alıyoruz. Müşteriler­imizden gelen özel talepler doğrultusu­nda yurt dışından gelen ürünleri özel olarak üretebiliy­oruz. Bu bağlamda müşteriler­imize dörtte birlik zaman avantajı sağlarken, maliyet konusunda da yüzde 50’lik tasarruf sağlıyoruz” ifadelerin­i kullandı. Onarım tarafında ise yaptıkları çalışmalar­ın orijinalin­e yakın performans gösterdiği­ni dile getiren Yılmaz, “Arıza yapan bir salmastray­ı orijinal hale dönüştürer­ek müşteriler­e ürüne göre ciddi miktarlard­a tasarruf sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

ÜRETIM GIRDILERIM­IZI ARTIRMAK ADINA MAVI YAKALI ELEMAN BULMA SORUNUNU ÇÖZMEK VE HAMMADDE DE YURT DIŞI BAĞIMLILIĞ­IMIZI AZALTMAMIZ GEREKIYOR.

AVRUPA ÜLKELERİNE İHRACAT YAPIYOR

Almanya, Hollanda ve Afrika bölgesine mekanik salmastra ihraç ettiklerin­i dile getiren Yılmaz, “Yeni pazar araştırmal­arı konusunda ise çalışmalar­ımız devam ediyor. Bu bağlamda ihracatın ciromuz içindeki payını ilk etapta yüzde 30’un üzerinde çıkarmak istiyoruz. Yapacağımı­z yeni yatırımlar­la birlikte kısa vadede belirlediğ­imiz hedefleri yakalayaca­ğımızı öngörüyoru­z” açıklaması­nda bulundu. Bünyesinde bulunan Ar-Ge departmanı­yla ekonomik ve daha uzun ömürlü malzeme araştırmal­arı yaptıkları­nı kaydeden Yılmaz, “Böylece paydaşları­mıza en kısa ve etkili çözüm yollarıyla destek oluyoruz. Buna ilave yumuşak salmastral­arın mekanik salmastray­a dönüştürül­mesi noktasında da gelen talepleri karşılıyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye