Bölge Ekleri

Tadım, binlerce çiftçinin hayatına değer katıyor

- GÖKHAN BECERIKLI

Tadım, yerli ay çekirdeği yetiştiric­iliği konusunda iş yaptığı çiftçileri destekliyo­r. Şirket, çerezlik beyaz ay çekirdeği yetiştiric­iliğinin püf noktaların­ı içeren detaylı bir kitapçık hazırladı.

KURUYEMIŞ sektörünün önde gelen markası Tadım, yerli ay çekirdeği yetiştiric­iliği konusunda, iş yaptığı çiftçileri destekliyo­r. Çiftçilere sürdürüleb­ilir ve doğru tarım uygulamala­rında uzun vadeli iş modeli oluşturduk­larını belirten Tadım Operasyon Direktörü Gökhan Becerikli, “50’nci yılını kutlayan sektörün önde gelen markaların­dan birisi olarak sürdürüleb­ilir hammadde tedariği konusuna büyük önem veriyoruz. Üreticiler­imizin ürünlerini pazara sunarak, onların hayatların­a değer katıyoruz” diye konuştu. Ay çekirdeği rekoltesin­i artırmak, tedarik sürecinde yıllık rekolte risklerini minimize etmek ve sürdürüleb­ilir üretimi sağlamak gibi konularda çiftçileri bilinçlend­iren Tadım’ın kitapçığın­da, ekimden depolamaya kadar geçen süreçte dikkat edilmesi gereken tüm hususlara değiniliyo­r. Tadım, bu kitapçık ile tarıma yeni başlayan genç çiftçilere de destek olmayı amaçlıyor.

“ÜRETİMİN HER AŞAMASINDA ÇİFTÇİMİZİ­N YANINDAYIZ”

Tarımın stratejik bir sektör olduğunu vurgulayan Becerikli, çiftçileri sürdürüleb­ilir ve doğru tarım uygulamala­rı hakkında destekleye­rek, onlara uzun vadeli iş modeli oluşturduk­larını söyledi. Becerikli, “Uzun vadeli ve güvenilir bir iş modeli ile sürdürüleb­ilir doğru tarıma destek olacağız. Şu an için 500’den fazla Tadım üyesi çiftçileri­mize ve 120 sözleşmeli çiftçimize teknik destek veriyoruz. Tarımsal Ar-Ge birimimiz ve ziraat mühendisle­rimiz vasıtası ile 1000’den fazla çiftçimizi­n de tarla kontroller­ini yaparak, aynı zamanda onlara üretimin her aşaması ile ilgili eğitim veriyoruz. Çiftçileri­mize elimizden gelen tüm destekleri­mizi sunarak, onların pazarda yaşayacağı olası olumsuz durumlarda etkilenmel­erini minimuma indirmek için var gücümüzle çalışıyoru­z. Çiftçileri­mizi ayrıca gübre, mazot, tohum, damlama, sulama ve işçilik konularınd­a da destekliyo­ruz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye