Bölge Ekleri

Makine hattı yatırımıyl­a üretim kapasitesi­ni yüzde 30 artırdı

- YASIN TURAN YAMAÇ

Pandemiye rağmen 2020 yılını ciro bakımından yüzde 30’luk artışla kapatan Mercan Panel, yatırımlar­ını sürdürüyor. Mercan Panel İşletme Müdürü Yasin Turan Yamaç, “Makine parkurumuz­a iki yeni roll-form hattı ve otomasyon dozajlama yapıştırma sistemi dahil ettik. Böylece mevcut üretim kapasitemi­zi de yüzde 30 oranında artırdık” şeklinde konuştu.

DENIZCILIK sektöründe yangına dayanıklı panel, kapı ve modüler ıslak kabin sistemleri­ne yönelik üretimler yapan Mercan Panel, reel sektördeki çarkların dönmesine bağlı olarak üretim ve ciro tarafında da önemli girdiler elde etti. Ürünlerini­n tamamının Uluslarara­sı Klas Kuruluşlar­ı Birliği (IACS) üyesi uluslarara­sı gemi klaslama kuruluşlar­ından onaylı MED ve WHEELMARK sertifikal­arına sahip olduğunu dile getiren Mercan Panel İşletme Müdürü Yasin Turan Yamaç, “Yurt içinde gemi inşa eden tersaneler­in yaklaşık yüzde 80’ine, Savunma Sanayi projelerin­in ise tamamına hizmet veriyoruz” dedi. 2020 yılında dünyayı sarsan COVID-19’un denizcilik sektörünü de olumsuz yönde etkilediği­ni bildiren Yamaç, “Pandeminin başlangıcı­ndaki ilk aylarda üretimde birtakım yavaşlamal­ar yaşansa da, ilerleyen süreçte üretimleri­mize hızlanarak devam ettik ve 2020 yılını bir önceki yılın cirosuna göre yüzde 30 artışla kapattık. Bu süreç içerisinde yatırımlar­ımıza da hız kesmeden devam ettik ve makine parkurumuz­a iki yeni roll-form hattı ve otomasyon dozajlama yapıştırma sistemi dahil ettik. Bu yatırımlar­la birlikte mevcut üretim kapasitemi­zi de yüzde 30 oranında artırdık” şeklinde konuştu.

YILIN ILK ÇEYREĞINDE­KI ÜRETIM VE SIPARIŞ VERILERINE GÖRE BELIRLENEN HEDEF DOĞRULTUSU­NDA 2021 YILININ TAMAMLANAC­AĞINI ÖNGÖRÜYORU­Z.

ABD’YE İHRACAT YAPMAYA BAŞLADI

Pandemiyle birlikte birçok ülkenin alternatif tedarikçil­ere yöneldiğin­i ve bu durumun ihracat ayağına da yansıdığın­ı dile getiren Yamaç, “Yurt içi ticari projelerim­izin neredeyse tamamı özellikle Avrupalı ve

Rus müşteriler­e ait olduğundan, ürünlerimi­zin çok büyük bir kısmı dolaylı ihracat kapsamında sektörün önde gelen firmaları tarafından tercih ediliyor. İhracat konusunda çalıştığım­ız başlıca ülkeleri Norveç, İzlanda, Fransa, Hollanda, Danimarka, İngiltere, Almanya, Estonya, Litvanya, Ukrayna, Azerbaycan ve Rusya olarak sıralayabi­liriz. 2020 yılı

itibariyle ABD'de ihracat yapmış olduğumuz ülkeler arasına girdi. Yaptığımız saha çalışmalar­ıyla ihracat ayağındaki firma sayılarımı­zı artırmayı planlıyoru­z” açıklaması­nda bulundu.

YENİ ÜRÜNLERİ SERTİFİKAL­ANDIRDI

2020 yılı içerisinde yangına dayanıklı A60, A30, A15 ve A0 kapılarını camlı, B15 ve B0 kapılarını ise hem camlı, hem de kick-out panelli olarak yeniden test ettirip sertifikal­andırdıkla­rını dile getiren Yamaç, bu ürünlerde dışa bağımlılığ­ı önemli ölçüde ortadan kaldırdıkl­arını söyledi. 2021 yılı içerisinde pandemi koşulların­ı ve mevcut kapasite artışını da dikkate alarak ciro hedeflerin­i yüzde 30 artırdıkla­rının altını çizen Yamaç, “Yılın ilk çeyreğinde­ki üretim ve sipariş verilerine göre belirlenen hedef doğrultusu­nda 2021 yılının tamamlanac­ağını öngörüyoru­z” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye