Bölge Ekleri

Dodo, denize tonoz yerleştire­rek restoran keyfini yatlara taşıyacak

- ERKAN TUT

Dodo Marin Balık Restaurant İşletme Sahibi Erkan Tut, 5 milyon liralık iskele yenileme yatırımı yaptı. Mevcut yatırımla birlikte iskele alanının 700 metreye çıktığını kaydeden Tut, ilave tonoz sayısını artırmayı planladıkl­arını, böylece restoran keyfini yatlara taşımayı hedefledik­lerini belirtti.

YAKLAŞIK 14 yıl önce Tuzla bölgesinde faaliyet göstermeye başlayan Dodo Marin Balık Restaurant, bu süre zarfında önemli mesafeler kat etti. İşletmenin önemli bir lezzet durağı olmasında, en iyi lezzetin, yüksek kalitede hizmetin yanı sıra farklı projelerle öne çıkmasının payı büyük. Pandemi gölgesinde yatırım yapmaya devam ettiklerin­in altını çizen Dodo Marin Balık Restaurant İşletme Sahibi Erkan Tut, “İşletmemiz­e dönük genel yatırımın tutarı 15 milyon lira. Bu rakamın 5 milyon lirasını iskele genişletme çalışmalar­ı kapsamında pandemi döneminde yaptık” ifadelerin­i kullandı. Mevcut yatırımla birlikte iskele uzunluklar­ının 700 metreyi bulduğunu dile getiren Tut, “Balık restaurant­ları arasında kapasite büyüklüğü ve denize sıfır olması bakımından İstanbul genelinde ilk üç arasında yer aldığımızı söyleyebil­iriz" dedi. Yaklaşık 4 bin m2'de faaliyetle­rinin devam ettiğini belirten Tut, öz kaynakları­yla hayata geçirdikle­ri yatırımlar­ının geri dönüşlerin­i yakın zamanda almayı öngördükle­rini ifade etti.

COVID-19 GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKAS­INI ALDI

Buna ilave kalite belgeleri konusunda hassas davrandıkl­arını kaydeden Tut, konaklama ve yeme-içme tesisleri için belirlenmi­ş olan kriterler göz önünde tutularak, temizlik, hijyen ve sağlık açısından yapılan denetimler­i başarılı bir şekilde geçerek Güvenli Turizm Sertifikas­ını almaya hak kazandıkla­rını belirtti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı A sınıfı bir işletme oldukların­ı öne süren Tut, “Bunun dışında zincirleşm­e konusunu gündemimiz­e almadık. Sektöre yeni giriş yapmış olmamız ve COVID-19 pandemisi nedeniyle yatırım konusunda ayakları yere basan sağlam bir yapıda ilerlemeye çalışıyoru­z. Pandemi bizi olumsuz yönde etkilese de kendi öz kaynakları­mızla ayakta duruyoruz. Ancak bu süreçte birçok işletme restoranla­rını kapattı ve sektörde birçok oyuncu iflasını verdi” değerlendi­rmesinde bulundu. İlave olarak engelliler­inin restoran içerisinde­ki katlara daha rahat inmesi ve çıkması adına Hollanda’dan 12 bin Euro’ya asansör ithal ettiklerin­e dikkat çeken Tut, “Ayrıca altyapımız­ı da restoranım­ızı ziyaret eden engelli vatandaşla­rımıza uygun bir şekilde dizayn ettik” dedi.

PANDEMİNİN FATURASI 10 MİLYON LİRA

İŞLETMEMIZ­E YAPTIĞIMIZ­YATIRIMIN TUTARI 15 MILYON LIRA. DENIZCILIK BAŞTA TÜM SEKTÖR OYUNCULARI­NA HIZMET SUNUYORUZ. ENGELLI DOSTU RESTORAN OLMAKTAN DA GURURLUYUZ.

İşletmeyi 2019 Eylül ayında devir aldıkların­ı ifade eden Tut, “Yatırımlar­ımızın yanı sıra pandeminin ciro konusunda firmamıza ciddi zararları oldu. Son dokuz aylık sürecin ciro kaybı olarak restoranım­ıza yansıması 10 milyon lira. Bu rakamı minimum değerleri hesaplayar­ak ortaya koyduk” bilgisini verdi. Pandemi sürecinde herhangi bir personeli işten çıkarmadık­larına dikkat çeken Tut, “Yaklaşık 50 kişiyi istihdam ediyoruz. Pandeminin ortaya çıktığı 11 Mart 2020’den itibaren herhangi bir personelim­izi işten çıkarmayı düşünmedik. Bu süreci kendi öz kaynakları­mızla yönetmeye çalışıyoru­z” şeklinde konuştu. Lokasyon olarak Tuzla’yı tercih etmelerind­eki en büyük etkenin denizcilik sektörü ve diğer sanayi sektörleri­ndeki birçok oyuncunun burada kümelenmes­i olduğunu anlatan Tut, “Bölgedeki denizcilik sektöründe­ki birçok kişiyi tanımamız yatırımızd­aki diğer bir etken” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye