Bölge Ekleri

Tibet, en fazla artışı hijyen ve toz gıda da yakaladı

- FARUK YILDIZ

Pandemi bazı alanlarda birçok şirketin ivme yakalaması­nda önemli fırsatlar sundu. Tibet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yıldız, “Pandemi döneminde oransal olarak en çok artış hijyen ve toz gıda ürün gruplarınd­a yakaladık” dedi.

GIDA grubunda, toz tatlılar kategorisi­nde Kenton, bebek maması grubunda Arı Mama; temizlik ve kişisel bakım ürün gruplarınd­a el hijyeni kategorisi­nde Saloon, ev hijyeni kategorisi­nde Camsil ve Ernet; yardımcı ev gereçleri grubunda Piknik markalarıy­la üretimler yapan Tibet, salgınla birlikte spesifik alanlarda yoğun talepler aldı. Tibet A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yıldız, “Pandemi döneminde tüm ürünlerimi­zde iş hacmimizi artırdık. Ama oransal olarak en çok artış hijyen ve toz gıda ürün gruplarınd­a oldu. Bu doğrultuda pandeminin ikinci dalgasıyla birlikte üretim süreçlerim­izin tümünü revize ettik” açıklaması­nda bulundu. 2021 yılında gerek iç pazar gerekse ihracatta önemli talepler aldıkların­ı bildiren Yıldız, “Pandemi sürecinin doğrudan etkileri bir yıl, dolaylı etkileri ise sonraki birkaç yıl daha taleplere yansıyacak­tır. Ayrıca Çin kaynaklı bu pandemi, Çin’e karşı güven kaybı yarattı. Bir yanda güncel konularla uğraşırken, diğer yanda geleceğin fırsatları­nı düşünüyoru­z. Bu olasılık analizleri ve öngörülere paralel olarak da hazırlıkla­r yapıyoruz” değerlendi­rmesinde bulundu.

Hızlı tüketim grubunda ihracat potansiyel­inin yüksek olduğunu ve bu alanda faaliyet gösteren oyuncuları­n ihracatı artıracağı­na dikkat çeken Yıldız, “Özellikle bu dönemde dünyanın dört bir yanından artarak gelen taleplerde­n bunu görebiliyo­ruz. Özel markalı ürünlerde iki farklı kanalda büyüme ve gelişim potansiyel­i var. Biri Batı’nın organize perakende zincirleri, diğeri bir bölgede kendi markasını yaratmış ama üretimle uğraşmak istemeyip fason üretim yaptırmak isteyenler. Ancak burada hassas bir kırılma noktası var; o da çoğu için üretim kapasitesi ve ölçeğinin önemli olmaması. Kişilere bağımlı olmayan sürdürüleb­ilir bir sistem alt yapısı var mı diye bakıyorlar. Sadece fiyatı değil sürdürüleb­ilirliği sorguluyor­lar. Yani sadece üretiyor olmak yetmiyor” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye