Bölge Ekleri

Techno Tech ilk çeyrekte yüzde 50 büyüme gösterdi

- SERKAN TUT

Pandemi döneminde reel sektörde çarkların dönmesi Techno Tech’in iş hacminin artırmasın­ı sağladı. Şirketin Kurucu Ortakların­dan Serkan Tut, "Gelen talepleri neredeyse eksiksiz karşıladık. Bu yoğunluk 2021’in 5 aylık döneminde de sürdü” dedi.

ENDÜSTRIYE­L kaynak makineleri­nin yedek parçaların­ı hem üretim hem de tedarikini yapan Techno Tech, kaynak sarf malzemeler­i ve ekipmanlar­ı başta olmak üzere üretim süreçlerin­de ihtiyaç duyulan makine ve parçaları da talep gelmesi halinde müşteriler­ine sunuyor. Techno Tech Ortakların­dan Serkan Tut, ağırlıklı olarak endüstriye­l tesisler ve gemi inşa tarafında faaliyet gösterdikl­erini söyledi. 2021’in ilk çeyreğinin 2020’nin aynı dönemine göre daha iyi geçtiğini dile getiren Tut, “KOBİ’lerin yatırım iştahının pandemi döneminde artış göstermesi bize de yansımış durumda. İlk üç aylık dönemde iş hacmimiz yüzde 50 dolayında artış gösterdi. Bu durum hem karlılıkla­rımıza hem ciromuza olumlu yönde yansıdı” açıklaması­nda bulundu. ABD, İtalya, Kanada, Hollanda ve Çin gibi ülkelerden kaynak makinesi, kaynak ekipmanlar­ı, kaynak robotları, metal sac ve boru kesme makineleri ve buna paralel olarak endüstriye­l tesislerin ihtiyaç duyduğu spesifik malzemeler­i ithal ettiklerin­i belirten Tut, “Endüstriye­l tesis kurulumlar­ının gerek yurt içi gerek yurt dışında artış göstermesi portföyümü­ze yeni ürünler eklememizi sağladı. Portföyümü­zde bulunan geniş ürün yelpazesi ile müşteriler­den gelen talepleri karşılıyor­uz. Olmayan ürünleri de ihtiyaca göre imal veya

ithal ediyoruz” dedi.

BAZI ÜRÜNLERDE İMALATA BAŞLADI

Piyasada bulunmayan spesifik ürünlerin ithalatını yaptıkları­na dikkat çeken Tut, “Bazı kaynak makine ve diğer kaynak ekipmanlar­ının imalatını ise kendi bünyemizde yapmaya başladık. Bunu yaygınlaşt­ırmayı hedefliyor­uz” değerlendi­rmesinde bulundu. Diğer taraftan yeni ürün geliştirme­leri konusunda araştırmal­ar yaptıkları­nı anlatan Tut, “Yükte hafif pahada ağır ürünlerin imalatına odaklanmış durumdayız. Yapay zeka ile uyumlu makineleri­n tedariğine ağırlık veriyoruz” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye