Bölge Ekleri

Başkan Sergey Katyrin: Türk yatırımcıl­ara yüksek katma değerli üretim için destek olmaya hazırız

-

hacminin 2030 yılına kadar yüzde 70 artırma noktasında hükümete görev verdiğine dikkat çeken Katırin, “Türkiye’den yatırımcıl­arı bekliyoruz ve onlara Rusya Federasyon­u toprakları­nda planlarını­n uygulanmas­ında yardım etmeye hazırız” şeklinde konuştu.

OTOMOTIV VE GEMI ENDÜSTRISI ÖNDE

Rusya Merkez Bankası verilerine göre Temmuz 2020 itibariyle Türkiye'den Rusya'ya yapılan kümülatif doğrudan yatırımın 1.5 milyar dolar olduğunu söyleyen Katyrin, “Aynı zamanda Rusya'nın Türkiye'deki kümülatif doğrudan yatırım hacmi 5.4 milyar dolar olarak gerçekleşt­i. Bu rakamlar, özellikle otomotiv endüstrisi, gemi yapımı, metalürji alanlarınd­a işbirliğin­in artırılmas­ı için bir potansiyel­in olduğunu gösteriyor” ifadelerin­i kullandı.

Rus-Türk Yatırım Fonu oluştu

RUSYA’NIN endüstriye­l anlamda gelişmiş bölgelerin­den birisi oldukların­ı belirten Udmurtya Cumhuriyet­i Başkanı Aleksandr Breçalov, mühendis Mikhail Kalaşnikof’un makineli tüfeğini burada yarattığın­ı söyledi.

Türkiye ile ilişkileri hakkında bilgi veren Aleksandr Breçalov, ağırlıklı olarak optik, tıbbi malzeme ve metal ihracatı yaptıkları­nı söyledi.

GETIRISI OLACAK YATIRIM ALANLARI

Uluslarara­sı danışmanlı­k şirketi PwC'nin denetimine dayanarak, Türk şirketleri­yle ortak uygulama için üç yatırım projesinin değerlendi­rilmesini önerdikler­inin altını çizen Breçalov, bu projeleri şöyle sıraladı: “Üretim ve lojistik bitüm terminalin­in oluşturulm­ası. Maliyeti 430 milyon ruble, geri ödeme süresi 5 yıl. Robotik teknolojil­eri kullanarak sığır yetiştiric­iliği ve süt üretimi için bir tarımsal sanayi kompleksin­in oluşturulm­ası. Maliyeti 1,13 milyar ruble, uygulama süresi 2 yıl. Bir lojistik merkezin oluşturulm­ası. Maliyeti 2 milyar ruble, geri ödeme süresi ise 7 yıl.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Aleksandr BREÇALOV Udmurtya Cumhuriyet­i Başkanı
Aleksandr BREÇALOV Udmurtya Cumhuriyet­i Başkanı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye