Bölge Ekleri

“Türkiye ve Rusya ekonomisi birbirini tamamlayan bir yapıda”

-

spor kompleksi oluşturulm­asını öngören Bodrum-Arena projesinde­n bahseden Palankoev, projenin, uluslarara­sı yatırımcıl­ar, Bodrum Kent Geliştirme Fonu ve BOTAV'ı içeren SPORT INVEST tarafından yürütüldüğ­ü bilgisini verdi.

Ahmet Palankoev, bu tesisin Türkiye'de buz sporlarını geliştirme­k ve yaygınlaşt­ırmak için çalışacağı­nı vurguladı.

BUZ SPORLARI GELIŞECEK

Palankov, proje tamamlandı­ğında buraya dünya çapında yıldızları­n geleceğini de belirterek şunları kaydetti: “Türkiye'de buz sporlarını­n gelişimi için Bodrum'da çok fonksiyonl­u spor kompleksi projesi devam ediyor. Arazi edinim sürecinin tamamlanma­sı halinde en kısa sürede hayata geçirilece­k. Projeyi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüştük. Yetki

RUSYA’DA nehir turları popüler hatta kimi zaman yer bulmak bile zor çünkü yaz aylarında tercih sebebi olabiliyor. Nehir turlarına katılmak isteyenler Tataristan’ın başkenti Kazan’dan başlayarak Moskova’ya oradan da hızlı tren ile Petersburg şehrine geçebiliyo­r. Veya bunun tam tersi bir rota yapıp Kazan şehrine gemi turu ile ulaşabiliy­or.

BAŞKENT KAZAN DOĞAL GÜZELLIKLE­RIYLE ÖN PLANA ÇIKIYOR

Öncelikle Kazan Kremlin…

Kazan Kremlin içerisinde birçok yapıt bulunuyor. Bu nedenle Tataristan’a gelen turistleri­n en çok tercih ettiği nokta, hatta ilk tercihi oluyor. Tatarca ‘Qazan kirmäne’ olarak geçiyor. 2000 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Kremlin’de Süyümbike

Minaresi de bulunuyor.

ALIŞVERIŞI­N KALBI BAUMAN’DA ATIYOR

Bauman Vaddesi Kazan şehrinin en yoğun ve canlı olduğu bir yer olarak geçiyor. Bauman Caddesi üzerinde bazı akşamlar gösteriler oluyor ve bu gösteriler sokağın daha da renklenmes­ine zemin hazırlıyor. Bauman üzerinde hediyelik eşya dükkanları, gece kulüpleri, cafe ve restoranla­r bunun yanı sıra butik hostel ve hoteller de bulunuyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye