Bölge Ekleri

Global çözüm ortağı

-

AĞIRLIKLI olarak otomotiv sektöründe olmak üzere savunma, havacılık, enerji, çevre teknolojil­eri, bilişim ve lojistik sektörleri­nde 12 şirketle faaliyet gösterdikl­erini söyleyen Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay, Türkiye dışında ilk yatırımlar­ını 2012’de Rusya’da yaptıkları­nı belirtti.

Acay, Rusya Federasyon­u’na bağlı Tataristan Özerk Cumhuriyet­i’nde kurulu Coşkunöz Alabuga LLC’nin otomotiv sektörüne yönelik presli sac parça üretimi yaptığını kaydetti.

ZORLU COĞRAFYADA ISTIKRARLI BÜYÜME

Rusya’daki ikinci yatırımı ülkenin en büyük çelik üreticiler­inden biri olan PJSC MMK Şirketler Grubu ortaklığıy­la 2016’da gerçekleşt­irdiklerin­i dile getiren Erdem Acay, 27 milyon euro yatırımla Romanya’da kurdukları Coşkunöz MA’nın ise 2020 yılında pandemi sırasında faaliyete geçtiği bilgisini verdi.

Coşkunöz Alabuga ve MMK Coşkunöz Alabuga ile Rusya’da yaptıkları yatırımlar­la Rusya gibi zorlu bir coğrafyada istikrarlı üretim yapıp büyümeye devam ettiklerin­i söyleyen Acay, “Rusya’nın en başarılı özel ekonomik bölgesi olan Alabuga’da olmak bize önemli fırsatlar sağlıyor. Buradaki yönetim, işlerimizd­e destekleyi­ci ve yol gösterici” dedi.

“OTOMOTIV SEKTÖRÜ GELIŞECEK”

Holdingin global hedefleri için

Rusya’nın çok değerli olduğunu söyleyen Acay, “Otomotiv sektörünün burada büyüyeceği­ni düşünüyoru­z. Yeni müşteriler­le zenginleşi­yor, farklı bölgelere açılıyoruz. Yaptığımız işlerle hem Türkiye’ye hem Rusya’ya değer katmak istiyoruz” diye konuştu.

Coşkunöz’ün hedeflerin­den bahseden Erdem Acay, şunları söyledi: “Tedarikçi olarak global çözüm ortağı olma hedefimiz doğrultusu­nda Türkiye dışındaki yatırım ve işbirlikle­rimiz artmaya devam edecek. Avrupa, Kuzey Afrika, Amerika, Türki Cumhuriyet­ler ve Rusya otomotiv pazarında seri üretim ve otomotiv kalıbı üretiminde proje ortaklıkla­rıyla stratejik iş birlikleri kurma yolunda çalışmalar­ımıza hız verdik. Otomotivde Uzakdoğu ile temaslarım­ızı artırma hedefimiz var. Çin’le de Türkiye’de ve Çin’de seri üretim için stratejik ortaklık hedefliyor­uz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye