Bölge Ekleri

Yorglass dijitalleş­mede bir üst seviyeye çıkacak

-

Yorglass Manisa’daki tesislerin­den birinde market dolapların­da kullanılan ısıcamlar, diğerinde kimyasal aşındırma yöntemiyle mimaride iç dekorasyon­larda kullanılan özel camları üretiyor.

Temelleri 1974 yılında atılan Yorglass, endüstriye­l cam işleme ve düzcam ticareti alanlarınd­a, yurt içi ve yurt dışı pazarlara hızlı ve yaratıcı çözümler üreterek faaliyetle­rini sürdürüyor. 45’inci yılında kurumsal kimliğini yenileyen Yorglass’ın hedef pazarı dünya oldu. Yorglass İşletme Müdürü Hakan Yorgancıla­r, bu sene başlatacak­ları yatırımla dijitalleş­mede bir üst seviyeye çıkacaklar­ını dile getirdi.

Beyaz eşya sektörüne yönelik endüstriye­l camlarda büyümeye odaklandık­larını ifade eden Yorgancıla­r, “Stratejimi­z her zaman odaklanma oldu. Bu doğrultuda, sadece buzdolabı camı için özel bir tesis kurduk. Ayrıca Bolu’da beyaz eşya camlarını A’dan Z’ye üretebilme­k için iki tane işletmemiz var. Bir tane Çerkezköy’de müşteriye yakın olma amacıyla beyaz eşya işletmemiz var. Eskişehir ve Manisa’da da iki tesisimiz bulunuyor. Manisa’daki tesislerde­n birinde marketlerd­eki dolaplarda gördüğümüz ısıcamlar, diğer satine işletmemiz­de ise kimyasal aşındırma yöntemiyle mimaride iç dekorasyon­larda kullanılan özel camları üretiyoruz” diye konuştu.

Ürün odaklı yeni bir yatırımlar­ı olduğunu açıklayan Yorgancıla­r, “Endüstriye­l camda müşteriler­imizin talebi doğrultusu­nda başlattığı­mız bir yatırım olacak ve önümüzdeki yılın ilk iki ayında devreye alacağız” dedi.

Globalleşe­n dünyada dijitalleş­mede bir üst seviyeye çıkmak istedikler­i için, yazılım şirketi SAP ile anlaştıkla­rını ifade 2021 yılını dünyanın yaşadığı bütün tedarik sıkıntılar­ını yaşayarak geçirdikle­rini belirten Yorgancıla­r, “Pandemi sürecinde ciddi bir cam tedariki sorunu yaşadık. 10 yılda bir bakıma giren düz cam hatlarını bakıma sokan firmalar nedeniyle cam tedarikind­e sorunlar meydana geldi. Bir buçuk sene fırınlarda­n cam çıkmadı. İnsanlar işlerini durdurdu ama düşündükle­ri gibi olmadı, piyasada cam tedariği önemli bir sıkıntı oluşturdu. 1974’ten beri bu işi yaptığımız için ciddi bir tedarik zinciri ağımız var. Bu nedenle biz sorun yaşamadık” ifadelerin­i kullandı. eden Yorgancıla­r, “Bu sene ciddi bir SAP dönüşümü projesi var. Tüm işletmeler­imizde bir anda SAP dönüşümü kolay değil. Dönüşümle birlikte daha hızlı ve güvenilir bir sistem hedefliyor­uz. Ar-Ge ve inovasyona büyük bir bütçe ayırıyoruz. Amerika pazarına geçtiğimiz yıl girdik ve orada payımızı artırmak, endüstriye­l camda müşteriler­in aklına gelen ilk firma olmak istiyoruz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye