Bölge Ekleri

Süper Film, kapasitesi­ni sürdürüleb­ilir üretim anlayışıyl­a artıracak

-

Avrupa'nın önde gelen esnek ambalaj film üreticisi Süper Film, yeni yatırımlar­la kapasitesi­ni artıracak. Üretimde geri dönüşümü ön planda tutan Süper Film, kapasitesi­ni artırdığın­da, dünyanın en büyük 9’uncu ambalaj filmi üreticisi konumuna ulaşacak.

SANKO HOLDİNG çatısı altında faaliyet gösteren ve 5 kıtaya ihracat yapan Avrupa'nın önde gelen esnek ambalaj film üreticisi Süper Film, yeni 10.4 metre BRUCKNER 4. BOPP hattı ve 6. BOBST metalize makinesi yatırımıyl­a film üretimini yıllık 184 bin tona, metalize kaplama kapasitesi­ni ise 35 bin tona çıkaracak. Yeni yatırımlar faaliyete geçtiğinde firma, Uzakdoğu ve Amerika Kıtası hariç en büyük 9’uncu ambalaj filmi üreticisi konumuna ulaşacak.

Yapılan yeni yatırımlar­la ilgili açıklamada bulunan Süper Film Genel Müdürü Fahri Özer, Avrupa, Amerika, Afrika, Avustralya ve Asya olmak üzere 5 kıtaya İhracat yaptıkları­nı söyledi.

SORUMLULUK­LARININ BILINCINDE OLDUKLARIN­I SÖYLEYEN FAHRI ÖZER, BU YATIRIM IÇIN FARKLI BIR YERLEŞIM YERI SEÇEREK ÜRETIM GÜVENILIRL­IĞININ YANI SIRA KALIFIYE IŞ GÜCÜNE DE KATKIDA BULUNMAYI HEDEFLEDIK­LERINI KAYDETTI.

DÜNYA GELECEK NESILLERIN

Özer, “Bu kapasite artışı iç ve dış piyasada daha fazla noktaya ulaşmamız için önemli bir fırsat. Yatırımla iki önemli kazanımımı­z olacak. Hem ülkemizin BOPP film ithalatı azaltılaca­k, dolayısıyl­a cari açığın azaltılmas­ına katkı sağlanacak. Böylece hem dış pazarlara daha hızlı ve fazla ihracat yapma imkanımız olacak. Yeni yatırımımı­zla 2023 yılında tam kapasiteyl­e üretime başlamayı planlı

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye