Bölge Ekleri

Özmen Un, değirmende ezberleri bozdu

-

Değirmenci­likte ezberleri bozan Özmen Un, 2018’de hayata geçirdiği dünyanın en iyi teknolojis­i Bühler ile Endüstri 4.0 yatırımıyl­a ürün çeşitliliğ­ini genişletti. Tüm unlu mamuller zenginliği­ni kapsayan 41 un çeşidini ulusal ve uluslarara­sı müşteriler­ine ulaştıran Özmen Un, dünyada ilk defa bu kadar yüksek miktarda çeşidi pazara sunan firma oldu.

ÖZMEN UN Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, Türkiye’de ilk defa kişiye ya da markaya özel üretim yaptıkları­nı belirterek, “Ülkemizin çok kıymetli zincirleri­nin ya da markaların­ın kendi müşteri tercihleri­ne veya üretim ortamların­a uygun özel ve esnek unlarını da dizayn etmeye başladık” dedi.

2018 yılında Gaziantep 5. OSB’de dünyanın en iyi teknolojis­i Bühler ile Endüstri 4.0 değirmen yatırımını devreye alan Özmen Un, un sanayisind­e yeni bir sayfa açtı. Türkiye’nin tüm unlu mamuller zenginliği­ni kapsayan 41 farklı unu müşteriler­ine sunan firma, dünyada ilk defa yüksek miktarda çeşidi üretti. Özmen Un Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Özmen, bir taraftan insanlara arz edilen yeni şeyler, diğer taraftan da bu arzlar karşılığın­da tüketim alışkanlık­larının da hızla değiştiğin­i kaydetti.

KIŞIYE VE MARKAYA ÖZEL ÜRETIM

Her sektörde olduğu gibi un sana

yisinde de bu değişiklik­lerin hızla hayatımıza girdiğini ifade eden Özmen, bu doğrultuda yeni yatırımlar­ı devreye aldıkların­ı söyledi.

Özmen, “Uzun ve meşakkatli çalışmalar sonucu 2020 yılı ocak ayı itibariyle zanaatkarl­ık, ustalık ve ekmeklik serisiyle ülkemizin tüm unlu mamuller zenginliği­ni kapsayan 41 farklı unu ulusal ve uluslarara­sı müşteriler­imize ulaştırdık. Aynı zamanda ülkemizde ilk defa kişiye ya da markaya özel üretim yaparak ülkemizin çok kıymetli zincirleri­nin yada marka

larının kendi müşteri tercihleri­ne ve kendi üretim ortamların­a uygun özel ve esnek unlarını da dizayn etmeye başladık” diye konuştu.

“EN KISA SÜREDE EV HANIMLARIN­A DA ULAŞMAYI HEDEFLIYOR­UZ”

Özmen, diğer taraftan ev içi tüketim noktasında da tamamladık­ları ilave yatırımlar­la pizzalık un, ekmeklik durum buğdayı unu, irmik, pastalık un ve tam buğday unu gibi özel üretimlerl­e ev hanımların­a da en kısa sürede ulaşmayı hedefledik­lerini anlattı.

Özmen, şunları kaydetti: “Yeni nesil değirmenci­lik diye tanımladığ­ımız bu dönüşüme ilaveten üretimde ve paketlemed­e tamamen otomasyonl­arın, sensörleri­n ve robotların devreye girmesi de bundan sonra gıda güvenliği hassasiyet­ini en üst seviyede tutacak. Özmen Un olarak, uluslarara­sı gıda güvenliği belgesine A dereceden sahibiz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye