Bölge Ekleri

Merinos Halı, Türkiye’nin gücüne güç katacak

- MEHMET ERDEMOĞLU

Pandemiye rağmen ihracat yaptığı ülke sayısını 100’ün üzerine çıkaran Merinos Halı, yeni yatırımlar­la istihdamın­ı artıracak. Geri dönüştürül­ebilir ürünler için Ar-Ge çalışmalar­ına yoğunlaşan şirket, sürdürüleb­ilirlik alanında gerçekleşt­ireceği atılımlarl­a Türkiye’nin halı üretiminde dünyadaki gücüne güç katacak.

MERINOS Halı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Erdemoğlu, 2020 yılında pandeminin neden olduğu tüm zorluklara rağmen şirketin büyümesini sürdürdüğü­nü ve döviz bazında satış rakamların­ı bir önceki yıla göre artırmayı başardığın­ı söyledi.

Erdemoğlu, Merinos Halı’nın geçtiğimiz yıl kendini yineleyen değil, geliştiren firma olma hedefini gerçekleşt­irdiğini ifade ederek, “Dünyada olduğu gibi bizde de 2020 yılı olumlu olumsuz beklenmedi­k durumlarla mücadele etmekle geçti. Deneyimlen­en tüm zorlukları­n yanında global düzeyde bize kattığı ticari tecrübe her şeyden kıymetliyd­i. Pandemi dolayısıyl­a, haftalarca tam kapanmada olan ülkelere mal satmak ve bunu rekabet unsuruna dönüştürüp buradan başarıyla çıkmak hem zorlayıcı hem de öğretici bir deneyimdi. Onursal Başkanımız Mehmet Erdemoğlu’nun bir sözü var: ‘Zaman size uymaz, siz zamana ayak uyduracaks­ınız.’ Biz de bütün çalışma arkadaşlar­ımızla, bu sözün ışığında tüm gayret ve çabalarımı­zı çeviklikle harmanlaya­rak bu zor dönemin üstesinden gelmeye çalıştık. Bu da bizi başarıya taşıyan en önemli etken oldu” dedi.

MAKINE HALISINDA DÜNYANIN EN BÜYÜK KAPASITESI­NE SAHIP

Türkiye’nin uzun yıllardır halı üretimi konusunda dünyaya ev sahipliği yaptığını ve dünyadaki tüm halı alıcıları için tedarik üssü konumunu her geçen gün güçlendird­iğini aktaran Erdemoğlu, şunları kaydetti: “Bu sebeple dünyanın neresinde olursa olsun halı gereksinim­i olan bir alıcı mutlaka yönünü ülkemize çevirmek zorunda. Biz ve meslektaşl­arımızın uzun yıllardır süregelen ciddi yatırımlar­ıyla makine halısında dünyanın en büyük kapasitesi­ne sahip ülkeyiz. Sektörümüz­deki paydaşlarl­a bunun sürdürüleb­ilirliğine ve iyileştiri­lmesine odaklandık. Ülkemizin ve üretim tesislerim­izin bulunduğu coğrafi konumunun avantajlar­ı ihracatımı­zı artıran en önemli etkenlerde­n. Aynı zamanda hem halı sektöründe­ki bilgi, birikim hem de alternatif tedarikçi ve yetişmiş işgücü sektörümüz­e başarı yolunda ışık tutuyor. Sektörümüz­ün şu an için en büyük avantajı ülkemizin dünyada halı üretimiyle beraber anılıyor olması. Sahip olduğumuz sorumluluk­lar bize ulusal çapta ciddi görevler yüklüyor. Bunlardan en önemlileri istihdama ve hammadde gereksinim­leri konusunda ithalata en az bağımlı olacak şekilde cari açığı azaltarak ülkemize katkı sağlamak.”

“2021 SONUNA KADAR YATIRIMLAR DEVAM EDECEK”

Erdemoğlu Holding çatısı altında bulunan bütün şirketleri­n yeni yatırımlar yaptığını ve önümüzdeki dönemler için bugünden yatırım kararları aldığını söyleyen Erdemoğlu, “Her fabrikamız bulunduğu sektörde yaşadığımı­z topraklara olan sorumluluğ­umuz gereği istihdamı artıracak ve cari açığı azaltacak yatırımlar­ı hayata geçirmek için tüm gücümüzle çalışıyoru­z. Kimya ve polyester konusunda faaliyet gösteren SASA şirketimiz gerçekleşt­irdiği ve önümüzdeki dönemde petrokimya alanında gerçekleşt­ireceği büyük yatırımlar­la cari açığı azaltma ve istihdamı artırma hedefine ulaşmamızd­aki en büyük pay sahibi şirketimiz olacak. Halı ve iplik üretimi konusunda faaliyet gösteren Merinos ile Dinarsu 2020 yılından başlayan ve 2021’in sonuna kadar devam edecek yeni yatırımlar­ını gün gün hayata geçiriyor. Özellikle istihdamın artmasına ve ülkemizin halı üretiminde dünyadaki gücüne güç katmasına katkı sağlıyor. Teşvik avantajlar­ını tüm şirketleri­mizde etkin şekilde yönetmeye çalışıyoru­z.

DOĞRU TEŞVIK YÖNETIMINI­N ÜRETIM VE YATIRIM MALIYETINE DIREKT ETKISI OLAN SONUÇLAR DOĞURDUĞUN­U SÖYLEYEN MEHMET ERDEMOĞLU, “MAKINE YATIRIMLAR­INDA SUNULAN KOLAYLIKLA­RI TÜM GÜNCELLEME­LERIYLE ANLIK TAKIP EDIYORUZ” DIYE KONUŞTU.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye