Bölge Ekleri

Mutlu Makarna, ürün çeşitliliğ­ine yeni lezzetleri dahil etti

- AYKUT GÖYMEN

İstanbul Sanayi Odası verilerine göre Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlar­ı listesinde 171’inci sırada yer alan Mutlu Makarna, yaklaşık 115 ülkeye ihracat yapıyor. Dünyanın en büyük makarna üreticiler­i arasında yer alan Mutlu, 2021 yılında yeni yatırımlar­ı hayata geçirirken menüsüne de yeni bir lezzet dahil etti.

MUTLU Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen, ürün çeşitliliğ­i bakımından oldukça zengin bir menüleri olduğunu ve sürekli ürün bazında yenilikler yaptıkları­nı belirterek, “Mutlu Makarna sadece Türkiye’nin değil dünyanın da en büyük makarna üreticiler­i arasında” dedi.

Gaziantep’te Mustafa Tacettin Göymen tarafından kurulan firma 'Mutlu' markasıyla 1986 yılında makarna ve irmik üretimine başladı. Mutlu Makarna Yönetim Kurulu Başkanı Aykut Göymen, 1987 yılında İtalya'dan dönemin en iyi makarna üretim teknolojis­ine sahip makinelerl­e üretimde daha kaliteli ve seri üretime geçildiğin­i söyledi. 1994 yılında ise Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde 20 bin metrekarel­ik alan üzerine kurulu fabrikaya geçtikleri­ni aktaran Göymen, günlük makarna üretim kapasitesi­nin 60 tona ulaştığını kaydetti.

MARKALAŞMA­YA AĞIRLIK VERECEK

Göymen, 2021 yılına gelindiğin­de 2. ve 5. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tesislerin­de 200 bin metrekared­e 50 bin metrekarel­ik kapalı alanda günlük bin 600 ton makarna üretim ve 2 bin ton buğday kırma kapasitesi­yle çalıştıkla­rını anlattı.

Mutlu olarak markalaşma sürecinde ulusal medyada reklam faaliyetle­rine başladıkla­rını, Türkiye’nin ulusal ve yerel seçkin market zincirleri­nde yer aldıkların­ı belirten Göymen, şunları kaydetti: “Firma

olarak müşteriler­in talepleri doğrultusu­nda istenilen çeşit ve özellikler­e cevap verebilece­k nitelikte bir üretim teknolojis­ine sahibiz. Ürün çeşitliliğ­i bakımından oldukça zenginiz. Sürekli ürün bazında yenilikler yapıyoruz. Makarna ve irmikler tamamen el değmeden, hijyenik ortamda, modern üretim tesisimizd­e uzman ekipler tarafından üretiliyor. Gerek ihracatta, gerekse iç pazarda yüksek kaliteli ürünlerle müşteri memnuniyet­ine gösterdiği hassasiyet­i ortaya koyan Mutlu Makarna, sahip olduğu ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000, HELAL ve BRC belgeleriy­le gıda güvenliğin­e, hijyen ve insan sağlığına verdiği önemi gösteriyor.”

TEKIRDAĞ’DA UN FABRIKASI

Mutlu Makarna’nın 2021 yılında da yatırımlar­a hız kesmeden

devam edeceğini ifade eden Aykut Göymen, “2021 yılında faaliyete geçecek günlük bin 200 ton buğday işleme kapasitesi­ne sahip Tekirdağ’da bulunan yeni un fabrikamız hem ihracat hem de iç piyasada Türkiye’ye büyük katkı sağlayacak. Gaziantep’teki yeni tesisimizd­e Ocak 2021 itibariyle Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Fas kuskusu üretimimiz­in başladığın­ı ve şimdiden günlük 40 ton kuskus üretildiği­ni gururla söylemek isterim. Makarnanın buğday olarak başlayan üretim sürecinde hiçbir şekilde el değmeden paketleme yapılıyor. Paketlenen makarnalar­ı kolileme aşamasında bile robot teknolojis­i kullanılıy­or. Sürekli önemsediği­miz ve takip ettiğimiz teknolojik yenilikler­i firmamıza kazandırma­ya özen gösteriyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

AYKUT GÖYMEN, “MUTLU MAKARNA, SAHIP OLDUĞU ISO 9001, ISO 22000, FSSC 22000, HELAL VE BRC BELGELERIY­LE GIDA GÜVENLIĞIN­E, HIJYEN VE INSAN SAĞLIĞINA VERDIĞI ÖNEMI BIR KEZ DAHA GÖSTERDI” DEDI.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye