Bölge Ekleri

Türkiye’nin en büyüğünü kurdu yeni projelerle devam ediyor

- PEYKAN SAMLI

Gaziantep merkezli güneş enerjisi santrali kuran Samlı Solar Enerji, 2013 yılında başlayan projelendi­rme ve kurulum çalışmalar­ına ara vermeden devam ediyor. Lisanssız üretim mevzuatınd­aki gelişmeler­e paralel olarak çatı kurulumlar­ına ağırlık veren firma, tek çatıda Türkiye’nin en büyük projelerin­den olan 7,379 KWP büyüklüğün­deki Lidersan GES'i devreye aldı.

1973 yılında Cemil Samlı tarafından ısıtma soğutma alanında makine mühendisli­ği hizmeti vererek çalışmalar­ına başlayan Samlı, zaman içinde güneş enerjisind­en su ısıtan kollektörl­ü sistemleri Gaziantep’te ilk uygulayan firmalar arasında yer aldı. Samlı Solar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Peykan Samlı, güneşe olan ilginin 1970’li yıllara dayandığın­ı belirterek geçmişte olduğu gibi bugün de titiz bir şekilde, kaliteden ödün vermeden, doğru malzemeler­le uzun ömürlü işler yapmanın peşinde oldukların­ı söyledi.

İşin başında bizzat bulunma prensibiyl­e çalıştıkla­rını belirten Samlı, “Ortaya çıkardığım­ız işlerin içinde çok büyük emek var. Özellikle yeni mevzuat kapsamında kurulumunu tamamladığ­ımız tesislerin tamamının altında makine ve insan var. Ayrıca sistem yıllar boyunca açık havada kalarak kendini ispat etmek durumunda. Bundan dolayı proje süresince yapılan bütün işleri bizzat takip etmek için firma yöneticile­ri olarak sahalarımı­zı birebir kendimiz kontrol edip, çalışanlar­ımızı yönlendiri­yoruz” dedi.

TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK ÇATI KURULUMU SAMLI SOLAR’DAN

2019 yılında yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında çatı-GES kurulumlar­ının arttığını ve bu alanda ciddi çalışmalar yaptıkla

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye