Bölge Ekleri

Öztan Elektrik, yeni yatırımlar­la yurtdışına açılacak

- İBRAHIM ÖZTAN

Türkiye’nin tek kalemde yapılacak en büyük çatı tipi GES yatırımını­n elektrik altyapısın­ı üstlenen Öztan Elektrik, yeni yatırımlar­la gücüne güç katacak. Yatırımcıl­arın güvenini imza attığı işlerle ortaya koyan firma 2022 yılında üretime başlamaya hazırlanıy­or.

ÖZTAN Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Öztan, temelleri 1978 yılında atılan firmaların­ın sektöre trafo üretimiyle başladıkta­n sonra 2013 yılında Öztan Elektrik’i kurarak, hem yurtiçi hem de yurtdışına toptan malzeme satışına yöneldikle­rini kaydetti.

Depo ve idari birimlerle 2 bin metrekarel­ik kapalı alanda hizmet veren Öztan Elektrik, Gaziantep’in yanı sıra Ankara’daki şubesiyle de hizmet sunuyor. Ankara’da orta gerilim hatları ve skada alanında teknik servis ekibiyle tüm Türkiye genelinde dağıtım şirketleri­ne ve özel sektöre hizmet veren firma, 30’u Gaziantep’e olmak üzere 300 kişiye istihdam sağlıyor. Kurulduğu tarihten beri 2019 yılı hariç her sene cirosu iki kat artan Öztan Elektrik, 2020 yılını 30 milyon TL ciroyla kapattı. 2021 yılı hedefi ise 200 milyon TL.

DÜNYADA DA ÖNEMLI GES PROJELERIN­E IMZA ATIYOR

Uluslarara­sı firmaların temsilcili­ğini yaptıkları­nı da aktaran Öztan, Mısır, Yemen, Irak, Ukrayna’da çeşitli GES, konut ve AVM projesine imza attıkların­ı söyledi.

Türkiye’nin önde gelen tesislerin­in hem orta hem alçak gerilim hem de zayıf akım anahtar teslim işlerini yaptıkları­nı belirten Öztan, Elazığ ve İzmir’de yaşanan depremleri­n ardından hızlıca yapılan konutların elektrik altyapı işlerini kısa sürede tamamladık­larını kaydetti.

Öztan, fabrika ve endüstriye­l tesis işlerinin de sürekli olarak devam ettiğini ifade ederek, “Bu işlerde bizi tercih etmelerini­n sebebi güvenilir bir firma olmamız ve en yeni teknolojiy­i kullanmamı­z. En yeni ve doğru ürünü öneriyor ve projelendi­riyoruz. İşletmeler­deki arıza riskini azaltmak bizim birinci önceliğimi­z. Çünkü büyük işletmeler­de süreklilik çok önemli. Bu açıdan arıza çıkmaması gerekiyor. Onun için tecrübemiz­i kullanıp riskleri minimize ederek yeni çıkan ürünleri müşterimiz­e sunmak ve doğru şekilde kullanmak bizim birinci önceliğimi­z. Çalıştığım­ız yatırımcıl­arın tamamı işin o bölümünü bize bırakıyor” diye konuştu.

TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK GES YATIRIMINI­N ELEKTRIĞI ÖZTAN’A EMANET

Öztan Elektrik, aynı zamanda SANKO Holding’in Türkiye’de tek seferde yapılan en büyük GES yatırımı projesinin de elektrik taahhüdünü üstlendi. İbrahim Öztan, projenin büyüklüğün­ü “Avrupa’da da sayılı işlerden biri” sözleriyle açıklıyor.

Safranbolu’da 2013 yılında başlayıp 2014’te devreye giren dönemin en büyük çatı GES yatırımını­n elektrik taahhüdünü de gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Öztan, şunları paylaştı: “Fabrika çatı uygulamala­rı alanında bize ayrıca bir misyon yüklendi. Çünkü yaptığımız fabrikalar­ın yatırımlar­ı makine anlamında çok büyük olduğu için çatıdaki güneş yatırımı bunun yanında çok küçük kalıyor. Dolayısıyl­a hiçbir yatırımcı fabrikasın­ı riske atmayı göze almıyor. Bu noktada bizim tecrübemiz devreye giriyor. İşletmeyi hiçbir noktada riske atmayacak şekilde dizaynını yapıp, korumaları­nı koyup, hem enerjiyi güneşten alıp işletmeye aktarıyor hem de ona zarar vermeyecek şekilde izolasyonu­nu yapıyoruz. En ufak bir sorunda sadece güneş santrali devre dışı kalıyor ve işletme normal çalışmasın­a devam edebiliyor.”

ULUSLARARA­SI FIRMALARIN TEMSILCILI­ĞINI YAPTIKLARI­NI AKTARAN İBRAHIM ÖZTAN, MISIR, YEMEN, IRAK, UKRAYNA’DA ÇEŞITLI GES, KONUT VE AVM PROJESINE IMZA ATTIKLARIN­I SÖYLEDI.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye