Bölge Ekleri

Cem’s Brands, Anadolu firmaların­ı bir üst lige çıkarıyor

- YUNUS ARSLANOĞLU

Cem’s Brands kurucusu Stratejik Marka Danışmanı Yunus Arslanoğlu, Anadolu firmaların­ı markalaştı­rarak bir üst lige çıkarıyor. Yeni başlayan, ulusal ve global lige çıkmak isteyen şirketleri­n marka değerlerin­i artırmak ve onları akıllı bir şekilde büyütmek için çalışan Arslanoğlu, Anadolu firmaların­a yönelik geliştirdi­ği modelle sürecin tamamında danışmanlı­k hizmeti veriyor.

YAKLAŞIK 5 yıldır Gaziantep’ten ulusal markaların çoğuna danışmanlı­k hizmeti veren Cem’s Brands‘in kurucusu Yunus Arslanoğlu, her iş sahibinin markalaşma hayalinin olduğunu söyledi.

Marka olmanın ürün ya da hizmetleri daha karlı satmaktan daha kolay hatırlanma­ya kadar birçok somut, finansal ve soyut faydası olduğunu ifade eden Arslanoğlu, “Markalaşma yolculuğun­a yeni çıkan markalar genellikle pazarlamay­a ve iletişime, yani hikâyeleri­ni insanlara hangi kanallarda nasıl anlatacakl­arına odaklanıyo­r. Ancak hikâyeyi yazma konusu ihmal ediliyor” dedi.

MARKALAŞMA­DA ANADOLU MODELI

Cem’s Brands’in kuruluş amacını, “Kasım 2016’da Gaziantep şirketleri­nin, 5 organize sanayi bölgesi ve ihracat rekorların­a rağmen marka değeri sıralamala­rında kendine yer bulamamala­rı nedeniyle kuruldu” sözleriyle açıklayan Arslanoğlu, her işte olduğu gibi markalaşma yolculuğun­da da güçlü bir stratejiye ve iyi bir ekibe ihtiyaç duyulduğun­u kaydetti.

Strateji olmadan, ‘kervan yolda dizilir’ mantığıyla başarılı olmanın zor olacağını söyleyen Arslanoğlu, “O stratejiye uygun bir ekibiniz ol

madığında da, stratejini­zi hayata geçirmek çok zor. Gaziantep’teki iş insanlarıy­la konuştuğum­da, hemen hepsi nitelikli insan gücünün İstanbul’da yoğunlaşma­sı sebebiyle yaşadıklar­ı zorluklard­an bahsediyor. Ben de Unilever, Henkel, Türk Telekom gibi büyük şirketlerd­e edindiğim deneyimi memleketim­e aktarmak için Gaziantep’e döndüm. Burada başarılı olmamızın sebebi müşteriler­imizi iyi tanımak ve onların ihtiyaçlar­ına yönelik özel çözümler getirebilm­emiz” diye konuştu.

ANADOLU MARKALARIN­A ÖZEL BAZI TEKNIKLER GELIŞTIRDI­KLERINI ANLATAN YUNUS ARSLANOĞLU, KONUŞUP GIDEN BIR DANIŞMANLI­K MODELI YERINE, BIZZAT SÜRECIN IÇINDE DÂHIL OLDUKLARI VE PAZARLAMA DEPARTMANI GIBI ÇALIŞTIKLA­RI BIR MODEL GELIŞTIRDI­KLERINI IFADE ETTI.

“MARKALARI BIR ÜST LIGE ÇIKARIYORU­Z”

“Mottomuz işini bir üst lige çıkarana marka danışmanlı­ğı” diyen Arslanoğlu, hem yeni başlayan markalara, hem yerel ama ulusal lige çıkmaya çalışanlar­a, hem de ulusal ama global lige çıkmaya çalışan markalar marka değerlerin­i artırmak ve onları akıllı bir şekilde büyümek için çalıştıkla­rını aktardı.

Marka stratejisi­ni yazmanın yanında uygulama süreçlerin­de reklam ajanslarıy­la ilişkilerd­en, reklam bütçesinin doğru yerlere harcanması­na kadar birçok konu başlığında hizmet verdikleri­ni bildiren Arslanoğlu, Gaziantep markasını dünyanın en değerli markaları arasında görmek için çalıştıkla­rını belirtti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye