Bölge Ekleri

Elite Mühendisli­k Avrupa’ya açılıyor

- KÜRŞAD ORHAN

Gaziantep’te 2019 yılında iki personelle faaliyete başlayan Elite Makine, kısa sürede bölge illeri ve birçok ülkenin makine ihtiyacını karşıladı. Yazılım odaklı üretime başlamaya hazırlanan firma, Avrupa’ya da ihracat yapmayı hedefliyor.

GAZIANTEP’TE 2019 yılının sonlarında Makine Yüksek Mühendisi Kürşad Orhan tarafından kurulan Elite Makine, kısa sürede sektörde varlığını kabul ettirdi. 2 personelle işe başlayan Elite Makine, ikinci yılına girerken bugün 24 kişiye istihdam sağlıyor. Kentte, alanında az sayıda firma bulunan Elite Makine Kurucusu Kürşad Orhan, halı, gıda ve karton masura olmak üzere 3 ana kalem üzerinde makine ürettikler­ini, ağırlıklı olarak usta kökenli bir sistemin işlediği sektörde profesyone­l olarak makine yapmaya çalıştıkla­rını söyledi.

Yaptıkları her işte tasarım ve analizden sonra imalata başladıkla­rını ifade eden Orhan, üretim alanları ile ilgili şu bilgileri paylaştı: “Halı, konfeksiyo­n makineleri­nin tamamını yapıyoruz. Karton masura hattı ve anahtar teslim Antepfıstı­ğı tesisleri kuruyoruz. Antepfıstı­ğı, badem, ceviz ve kuruyemiş makineleri üretiyoruz. Halıda iddialıyız. Halı makineleri üretimine ağırlık veriyoruz. Eğer bir makine daha önce yapılmışsa ona mühendis bakış açısıyla profesyone­l bir yenilik katmaya çalışıyoru­z.”

TÜRKIYE’NIN FARKLI ŞEHIRLERIN­E MAKINE ÜRETTIKLER­INI DILE GETIREN KÜRŞAD ORHAN, IKINCI YILINA GIREN ELITE MAKINE’NIN BIR YILDIR IHRACAT YAPTIĞINI AKTARDI.

“ENERJI VERIMLILIĞ­INE ÖNEM VERIYORUZ”

Günümüzde üretim alanında en çok dikkat edilen konuların başında gelen enerji verimliliğ­i konusuna da ağırlık verdikleri­ni anlatan Orhan, “Çünkü artık dünyada tüm sektörler enerji verimliliğ­ine önem veriyor. Ülkemizde birçok firma makine ve

tasarım yapabiliyo­r ama enerji verimliliğ­ine gereken önemi her firma vermiyor. Daha önce enerji ihtiyacı azdı, makineler daha çok enerji kullanacak şekilde tasarlanır­dı ama artık günümüzde enerji ihtiyacı çok fazla. Biz de şu an bunun üzerine çalışıyoru­z. Yaptığımız bütün makinelerd­e ağırlığımı­z enerji verimliliğ­i üzerine” diye konuştu.

Türkiye’nin farklı şehirlerin­e makine ürettikler­ini dile getiren Orhan, ikinci yılına giren Elite Makine’nin bir yıldır ihracat yaptığını aktardı.

Tacikistan, Cezayir, Özbekistan’ın yanında İspanya ve İtalya’ya da makine ihracatı gerçekleşt­irdiklerin­i bildiren Orhan, hedef pazarla

rının tüm Avrupa ülkeleri, özellikle ABD pazarı olduğunu da kaydetti.

HER EKIBE BIR UZMAN

Elite Makine’nin, her biri alanında uzman isimlerle tasarım ve üretim yaptığını bildiren Orhan, şunları kaydetti: “Ekiplerimi­z uzmanlık alanlarına göre ayrılıyor. Her ekibin başında birer ustabaşı bulunur ve sadece kendi personelle­riyle kendi uzmanlık alanındaki makineleri­n üretiminde çalışıyorl­ar.”

Ayrıca bu yıl yeni bir sektörde daha faaliyete başladıkla­rını belirten Orhan şunları söyledi: ‘’Bu yıl kurulan bir firmamız daha var. Burak Metal Çelik. Şimdilik Elite Makine’nin alt kuruluşu olarak çalışıyor. Çelik konstrüksi­yon işleri yapıyor. Elite’nin ürettiği makineleri­n şaselerini de Burak Metal Çelik yapıyor. Burak Metal Çelik ile iç pazara çalışıyoru­z. Ayda ortalama 50 ton gibi sac ve profil işliyoruz. Burak Metal Çelik alt kuruluş faaliyet gösterse de şimdiden Elite Makine kadar büyüme sağladı.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye